Oostende knikkert KRC Genk uit de beker Sport
Oostende knikkert KRC Genk uit de beker

Racing Genk is door KV Oostende opzij gezet in de Beker van België. Nadat de heenwedstrijd op een scoreloos gelijkspel bleef steken, scoorde KVO in de eerste verlenging het enige doelpunt in een zeer matige partij. De Kustploeg stoot zo onverhoopt door naar de halve finale.

KRC Genk-coach Mario Been liet Mboyo aantreden in plaats van Jelle Vossen. Die startte door een keelontsteking op de bank. Thomas Buffel, die om familiale redenen de stage in Turkije miste, was ook niet van de partij.

Amper gevaar

Mboyo liet in het wedstrijdbegin meteen na te scoren. Aan de tweede paal wist hij niet wat aanvangen met een vrije trap van Camus. KRC Genk startte gretig met enkele acties van Monrose, weliswaar zonder succes. Bij de Limburgers mocht centrale verdediger Kara twee keer stevig inbeuken op Mushekwi. Delferière hield de gele kaart verrassend op zak. Ook Genk-middenvelder Gorius moest incasseren. Hij kon niet meer verder na een trap op de enkel van Siani.

Berrier joeg voor rust nog een vrije trap in de muur. Weg eerste kans. Depoître mikte op slag van rust nog in het zijnet in een slaapverwekkende eerste helft. KRC Genk werd voor het eerst echt gevaarlijk via Camus. De aanvaller trapte twee keer naast. Oostende-doelman Ovono moest even schrikken toen een voorzet van Ayub op de lat viel.

Genkse onmacht

Mario Been zag zich genoodzaakt Jelle Vossen in de strijd te gooien, maar hij kon het tij niet keren. Het was Oostende dat via Berrier nog bijna op voorsprong kwam in de reguliere speeltijd. De 1-0 ging over. Aan de overkant maakte Vossen bijna het winnende doelpunt. De missers illustreerden de Genkse onmacht.

Canesin ging nog gretig tegen de vlakte in een duel met Hamalainen, maar Delferière floot geen strafschop. In het absolute slot legde Wilmet nog knap opzij tot bij Depoître, die Köteles maar voor het aftroeven had. Zijn poging stierf op de paal. Oostende gaat zo verrassend genoeg naar de halve finale. KRC Genk breit een vervolg aan zijn slechte prestaties in de laatste competitiewedstrijden.