Oostende neemt drie punten mee naar huis vanuit Leuven Sport
Oostende neemt drie punten mee naar huis vanuit Leuven

KV Oostende zet zijn opmars in het klassement verder. De troepen van Vanderbiest hebben op het veld van OH Leuven met 1-2 gewonnen. De Oostendse Lukaku bracht met een eigen doelpunt de Leuvenaars voor de rust nog op voorsprong, maar na de rust ging de kustploeg erop en erover na goals van Luissint en de ingevallen Wilmet.

Na de ophef rond het incident Carcela-Ruytinx moest de coach van OH Leuven, Van Geneugden, zijn ploeg omver gooien. Zo startten Geraerts, Cerigioni en Petterson niet. Ook de fel bekritiseerde startte niet, hij moest de wedstrijd vanuit de tribune volgen. Na de overwinning tegen Cercle Brugge vorig weekend, wijzigde Vanderbiest zijn ploeg haast niet, buiten de komst van Mushekwi ten koste van Brouckaert.

Buiten een eerbetoon van de Leuvense supporters aan kun kapitein Ruytinx, was er in het openingskwartier geen spektakel te bespeuren. Het gezang stuwde de Brabanders echter vooruit en na verkwiste reuzekansen van Kostovski en Ogunjimi hielp Oostendeverdediger Lukaku de Leuvenaars een handje. In de 37ste minuut wilde de linksback een scherpe voorzet van Messoudi wegwerken, maar werkte hij daarentegen het leer knullig in eigen doel: 1-0.

Tien minuten ver in de tweede helft mikte de Leuvense spits Ogunjimi alweer onbegrijpelijk naast het doel van Ovono. Het spreekwoordelijke deksel op de neus liet zich maar drie minuten op zich wachten, toen de Oostendse Luissint tegen de gang van het spel in de rebound van Siani binnenprikte. In de 58ste minuut stond de 1-1 plots op het scorebord en de partij kon weer van nul beginnen. OHL leek volledig aangeslagen door die onverdiende gelijkmaker en kreeg vervolgens geen vat meer op de wedstrijd. In de 83ste minuut profiteerden de bezoekers daar optimaal van toen de ingevallen Wilmet de 1-2 voorbij Bailly schoot.

OH Leuven blijft door deze nederlaag op een gevaarlijke veertiende plek hangen in het Jupiler Pro League klassement, met zestien punten uit negentien wedstrijden. Oostende springt door de driepunter voorlopig over Charleroi naar de tiende plaats, met 21 punten uit negentien wedstrijden.