Oostende pakt basketbeker na thriller tegen Aalst Sport
Oostende pakt basketbeker na thriller tegen Aalst
Sport

Oostende pakt basketbeker na thriller tegen Aalst

BC Oostende heeft maandag in de Antwerpse Lotto Arena de Beker van België voor mannenteams gewonnen. De kustploeg haalde het in de finale met nipte 77-76-cijfers van uittredend bekerhouder Okapi Aalstar.

Bij de rust stond Oostende nog 53-39 voor. Oostende begon het best aan de partij in de sfeervolle en volgepakte Lotto Arena. Na het eerste kwart stond het al 31-22 voor en bij rust stonden de Ajuinen zelfs al veertien punten in het krijt (53-39).

Comeback

Ook na de pauze leek de regerende landskampioen op een vlotte bekerwinst af te stevenen. Na het derde kwart stond het 72-53 en op een gegeven moment had Oostende zelfs 22 punten voorsprong.

In het vierde en laatste kwart kwam Aalst echter fel opzetten. Het knabbelde puntje per puntje aan zijn achterstand en had in de slotseconden zelfs nog verlengingen uit de brand kunnen slepen.

Puntje verschil

Thomas Dreesen kreeg in de laatste seconde, bij een 77-74 stand, immers drie vrijworpen, maar kon er maar twee van scoren. Oostende haalde het dus uiteindelijk met 77-76. Oostende-speler Matt Lojeski werd topschutter met 26 punten.

Voor Oostende is het al de dertiende bekerzege uit de clubgeschiedenis. De laatste dateerde van 2010.

Belga Foto: VDB/Bart Vandenbroucke

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties