Oostende verslaat Lierse met 3-2 Sport
Oostende verslaat Lierse met 3-2

In de buik van het klassement versloeg Oostende Lierse met 3-2. Na een draak van een eerste helft maakten beide ploegen er na rust een aangenaam kijkstuk van. Oostende maakte tot twee keer toe een achterstand ongedaan. Fernando Canesin bezorgde de thuisploeg met een fraai schot drie punten. Lierse is nog niet gered.

Beide ploegen telden voor aanvang dertig punten en waren dus nog niet zeker van een verlengd verblijf in eerste klasse. Ondanks de carnavalsstemming die heerste in het Albertpark, was het dus niet het moment om gekke dingen te doen. Dat had vooral Oostende in de beginfase goed begrepen. Na een goed openingskwartier van de thuisploeg met een kopbal van Depoitre als belangrijkste wapenfeit viel de eerste helft helemaal in het water. Oostende probeerde zijn wil op te leggen, maar bezondigde zich aan te veel onzuiverheden. Lierse deed niet veel beter.

Tsunami

Op de tonen van het opzwepende muzieknummer 'Tsunami' hoopte iedereen aan de kust op iets meer aanvalsgolven na rust. De eerste was meteen raak voor de bezoekers. Losada loodste Bourabia door de defensie en de Fransman versloeg Ovono met een hard schot. De wedstrijd veranderde opeens in een aangenaam kijkstuk. Oostende reageerde tien minuten later van de opdoffer. Berrier stuurde Depoitre diep. Die troefde Hoefkens af en schoot knap overhoeks binnen.

De euforie van de thuissuporters sloeg een halve minuut later al opnieuw om in ontgoocheling. Limbombe verbloemde zijn tot dan toe zwakke prestatie door Ovono met een lage schuiver in de benedenhoek te verslaan. Oostende gaf zich niet gewonnen en werd even later beloond met een doelpunt in de kluts van aanvoerder Luissint (2-2). De wedstrijd ging vanaf dan goed op en neer. Beide ploegen kregen nog kansen om de zege veilig te stellen, maar het was Fernando Canesin die tien minuten voor tijd met een beauty de punten aan de kust hield.