Openingsduel én finale WK 2018 in Moskou Sport
Openingsduel én finale WK 2018 in Moskou
Sport

Openingsduel én finale WK 2018 in Moskou

Het Luzhniki Stadium in Moskou krijgt zowel de openingswedstrijd als de finale van het WK voetbal van 2018 toegewezen. Dat heeft het Uitvoerend Comité van de Wereldvoetbalbond FIFA vrijdag laten weten na zijn vergadering in Tokio.

Ook één van de twee halve finales wordt in datzelfde stadion afgewerkt. De andere halve finale gaat naar Sint-Petersburg.

Enkele maanden geleden raakte al bekend dat 's werelds grootste voetbalevenement in 2018 in elf Russische steden gespeeld wordt. Dat zijn Moskou (de enige stad met twee stadions), Sint-Petersburg, Sotchi, Kazan, Samara, Nijni-Novgorod, Ekaterinburg, Rostov aan de Don, Volgograd, Kaliningrad en Saransk. Iaroslav en Krasnodar vielen af.

Champions League-finale

In 2008 werd was het Luzhniki stadion nog gastheer voor de finale van de Champions League tussen Manchester United en Chelsea. Toen werd het kunstgras er tijdelijk vervangen door een echte grasmat.

De FIFA maakte vrijdag ook bekend dat de Confederations Cup van 2017, ook in Rusland, in de steden Moskou, Sint-Petersburg, Kazan en Sotchi gespeeld zal worden.

Belga Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties