Opnieuw dopingbekentenis oud-renner Rabobank Sport
Opnieuw dopingbekentenis oud-renner Rabobank
Sport

Opnieuw dopingbekentenis oud-renner Rabobank

Opnieuw heeft een oud-renner van Rabobank aan de Nederlandse omroep NOS gezegd dat binnen de ploeg doping werd gebruikt. De Oostenrijkse ex-renner Peter Luttenberger (foto) wordt genoemd als dopingzondaar en ook de Nederlander Michael Boogerd en de Belgische teamdokter Geert Leinders komen weer ter sprake.

De nieuwe anonieme getuige herinnert zich hoe hij in de jaren negentig in het vliegtuig een gesprek opving tussen Boogerd en mensen van de ploegleiding. "We zaten in het vliegtuig naar Spanje voor het eerste trainingskamp van het jaar. Boogerd was in paniek omdat zijn hematocrietwaarde slechts 37 was." De maximaal toegestane waarde voor renners is 50.

"Hoe moet dat nou?", vervolgde Boogerd volgens de bron. "Mijn wedstrijden komen eraan, maar ik kan toch niet koersen met een hematocriet van 37! Dokter Geert Leinders moest uitvoerig op hem inpraten dat het wel goed zou komen. En ploegleider Theo de Rooij zat daar vlak naast en deed gewoon mee aan dat gesprek."

Volgens de oud-renner gebruikte zijn toenmalige collega Luttenberger ook. "Ik sliep bij Peter op de kamer. Hij trok zich op een bepaald moment terug in de badkamer. Ik mocht niet binnenkomen van hem. Maar ik moest plassen en na een paar minuten ben ik toch maar gewoon de badkamer binnengegaan. Zat 'ie daar met een centrifuge zijn bloed te checken."

Volgens de getuige zouden meerdere renners zelf in het bezit zijn van zo'n centrifuge. Luttenberger reed in 1997 en 1998 voor Rabobank, Boogerd van 1996 tot 2007.

Belga

Foto Photo News: Luttenberger tijdens de Ronde van Zwitserland in 1997.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties