Opschudding in tennisland: 'Golden Boy' Alcaraz krijgt mysterieus potje met pil tijdens US Open Sport
Opschudding in tennisland: 'Golden Boy' Alcaraz krijgt mysterieus potje met pil tijdens US Open
Sport

Opschudding in tennisland: 'Golden Boy' Alcaraz krijgt mysterieus potje met pil tijdens US Open

Ophef in de tenniswereld nadat tijdens de wedstrijd tussen Carlos Alcaraz (ATP 1) en Daniel Evans (ATP 28) een ‘voorval’ plaatsvond waarbij Alcaraz een pilletje kreeg aangereikt vanuit zijn spelersbox. Deze gebeurtenis heeft de aandacht getrokken, vooral onder de fans van Novak Djokovic, die zich afvragen hoe hun idool zou worden behandeld in een vergelijkbare situatie.

Op internetfora en sociale mediaplatformen zoals X (voorheen Twitter), waar veel tennisliefhebbers actief zijn, begonnen al snel geruchten en speculaties over het incident te circuleren. In een video die zaterdag snel viraal ging, was te zien dat Alcaraz een doorzichtig flacon ontving van zijn entourage, met daarin één pilletje, tijdens de tweede set van zijn overwinning op Evans. Hoewel sommigen dit als verdacht beschouwden, leek het voor anderen misschien te opzichtig om meteen conclusies te trekken.

Djokovic-fans op de barricades

Djokovic-fans uitten vooral bezorgdheid over hoe hun favoriete speler behandeld zou worden als een soortgelijke situatie zich zou voordoen bij hem. Ze herinnerden zich incidenten zoals de opmerking van Djokovic over creatine tijdens een kantwissel in Cincinnati en het ‘verdachte’ moment waarop zijn begeleiders probeerden een drinkbus te vullen tijdens een wedstrijd in Parijs Bercy vorig jaar. Het afgelopen seizoen was Djokovic ook onderwerp van discussie toen hij op Wimbledon werd gezien terwijl hij de inhoud van een flesje inhaleerde.

(lees verder onder de video)

Last van gezondheidsproblemen (?)

Op de vraag wat er in dat flesje zat, gaf hij destijds een cryptisch antwoord: "Een toverdrank, dat is alles wat ik daarover kan zeggen." Dit leidde tot veel speculatie en opwinding in de online tennisgemeenschap. De supporters van de 23-voudige grandslamkampioen trekken nu fel van leer, in de hoop dat hij een vergelijkbare behandeling zal krijgen als Alcaraz. Er wordt gespeculeerd dat het mysterieuze pilletje mogelijk een simpele medische verklaring heeft. Volgens mensen uit het team van Alcaraz zou de titelverdediger in New York de afgelopen dagen last hebben gehad van gezondheidsproblemen, en zou de medicatie bedoeld zijn geweest om hem te helpen herstellen.

Tape rond de bovenbenen

Tijdens zijn vierde ronde-wedstrijd tegen de Italiaan Matteo Arnaldi (ATP 61), die Alcaraz met gemak won in drie sets (6-3, 6-3 en 6-4), viel op dat hij tape rond zijn bovenbenen had. Na afloop verklaarde Alcaraz dat dit te maken had met de normale ongemakken die kunnen optreden tijdens een intensief grandslamtoernooi, en dat het niets ernstigs was. Het is ook mogelijk dat het pilletje werd gegeven om eventuele overbelasting te verlichten. Het is echter opmerkelijk dat er tijdens de wedstrijd tegen Arnaldi geen 'hulp' vanuit de spelersbox werd gestuurd, wat de vragen en speculaties verder voedde.

(Bron: hln.be - Intropic: Eurosport en YouTube US Open)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties