Organisator Wereldkampioenschap voetbal 2018 is gekend! Sport
Organisator Wereldkampioenschap voetbal 2018 is gekend!
Sport

Organisator Wereldkampioenschap voetbal 2018 is gekend!

FIFA heeft bekendgemaakt wie het wereldkampioenschap voetbal zal organiseren in 2018. Na een halve dag presentaties werd de beslissing om 16.30 uur meegedeeld.
Alle kandidaat organisatoren hebben deze morgen een laatste presentatie gegeven, waar de sterke punten van de dossiers nog eens werden benadrukt. Voor de gezamenlijke kandidatuur van België en Nederland was het Ruud Gullit die de presentatie aan elkaar praatte, terwijl Johan Cruijff en Jean-Marie Pfaff een leuke bijrol vervulden in enkele filmpjes, die u hier kan bekijken. Ook de beide eerste ministers van België en Nederland deden hun duit in het zakje om aan te tonen dat de kandidatuur de steun van de overheid heeft, terwijl Romelu Lukaku en Wesley Sneijder het groene aspect kwamen benadrukken.

Maar het uitverkoren organisatieteam is Rusland, dus zal er geen WK doorgaan in België en Nederland. Nochtans waren de geruchten diezelfde dag niet positief voor de Russen: President Vladimir Putin kwam niet naar de plechtigheid, wat er op zou wijzen dat hij het WK geen prioriteit vond. Toch kozen de leden van het Uitvoerend Comité voor Rusland.

Het WK 2022 werd eveneens toegekend. De verrassende winnaar daar is Qatar. Het land heeft de afgelopen jaren zwaar geïnvesteerd in sport, maar toch is het niet de meest evidente keuze met kleppers als Japan, Australië en de Verenigde Staten als concurrenten.

Geen organisatie voor de Belgen en dus ook geen automatische plaatsing voor de eindronde van het Wereldkampioenschap... Hopelijk slagen de Belgen er in om het ticket voor het WK al voetballend te verdienen. (KA)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties