Oudenaarde stelt KBVB in gebreke en wil in tweede klasse blijven Sport
Oudenaarde stelt KBVB in gebreke en wil in tweede klasse blijven
Sport

Oudenaarde stelt KBVB in gebreke en wil in tweede klasse blijven

KSV Oudenaarde heeft maandagavond op de Raad van Beheer beslist om de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) in gebreke te stellen. "Via onze advocaten zullen we een aangetekend schrijven richten aan de KBVB met dringend verzoek KSVO volgend seizoen in 2e nationale te laten aantreden", zo meldt de voetbalclub dinsdag op zijn website.

"De KBVB zal een week tijd krijgen om zijn standpunt bekend te maken bij ons", stelt Oudenaarde. "Indien wij negatief bericht zouden krijgen van de Bond, dan wordt de zaak heel waarschijnlijk aanhangig gemaakt bij de burgerlijke rechtbank en zal KSVO een schadevergoeding eisen van de KBVB voor de geleden schade."

Forfaitzege tegen Woluwe

Het seizoenseinde van tweedeklasser Oudenaarde verliep erg chaotisch na een beslissing van de Geschillencommissie van de KBVB. Deze nam het besluit om Oudenaarde geen punten toe te kennen voor de forfaitzege tegen White Star Woluwe. Heist was zo gered en Oudenaarde werd tot het spelen van de eindronde veroordeeld om degradatie te vermijden.

Oudenaarde trok daarna naar het Belgisch Sporttribunaal BAS. Het tribunaal verklaarde de procedure ontvankelijk, maar ongegrond. Daarna besliste de club forfait te geven voor de barragewedstrijden tegen Geel-Meerhout, waardoor het volgend seizoen in derde klasse moet aantreden.

BAS laatste redmiddel

Zodra het BAS een uitspraak heeft gedaan, zoals in de zaak tussen Oudenaarde en de KBVB, is normaal geen civiele procedure meer mogelijk. De eisen van Oudenaarde dreigen dus tevergeefs te zijn.

Belga Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties