Owen Bates kwalificeert zich voor WK Darts maar moet bijnaam wijzigen omdat die... te pikant is Sport
Owen Bates kwalificeert zich voor WK Darts maar moet bijnaam wijzigen omdat die... te pikant is
Sport

Owen Bates kwalificeert zich voor WK Darts maar moet bijnaam wijzigen omdat die... te pikant is

Een darter zal naar verwachting zijn pikante bijnaam moeten veranderen nadat hij zich heeft gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap darts. Het WK is ongetwijfeld het hoogtepunt van de dartskalender, en zou tegenwoordig zelfs een van de hoogtepunten van de sportkalender in het algemeen kunnen zijn. Het heeft een beetje van alles - feestelijke vreugde, dronkenschap en een hoop doldwaze kostuums en bijnamen.

Echter, een bijnaam die het dit jaar waarschijnlijk niet zal halen tot in de Ally Pally is die van de jonge, opkomende ster Owen Bates. De Engelse darter heeft naam gemaakt in de dartswereld, en eindigde tweede op de Challenge Tour Order of Merit, en verdiende zodoende een plek in het grote spektakel deze december. Voor die tijd moet de 20-jarige - momenteel gerangschikt als 120e op de PDC Order of Merit - mogelijk zijn bijnaam veranderen.

"Suggesties voor een nieuwe bijnaam?"

Terwijl anderen bijnamen hebben zoals Gerwyn 'The Iceman' Price en Peter 'Snakebite' Wright, staat Bates bekend als Owen 'The Master' Bates. Op X vroeg Owen om suggesties voor een nieuwe bijnaam nadat zijn dartproductiesponsor Loxley Darts hem 'To Hot for TV' noemde. Bij het adverteren van zijn darts schreef het bedrijf: "De Darter voorheen bekend als Master Bates. Grijp de ongecensureerde darts terwijl het nog kan!” Bates bevestigde zelf de bijnaamverandering, schreef: “Iemand suggesties voor een nieuwe bijnaam?!"

“Koop mijn darts voordat het te laat is, dit zullen de laatste 'The Master' darts zijn die ooit gemaakt worden!” klonk het ook nog. Fans hebben bij de PDC - Professional Darts Corporation - gesmeekt om hem zijn naam niet te laten veranderen, maar het lijkt erop dat deze smeekbede in dovemansoren valt. Toch is dit een grote stap voorwaarts in Bates' carrière, dus het veranderen van de bijnaam zal slechts een kleine prijs zijn om te betalen.

Owen Bates kwalificeert zich voor WK Darts maar moet bijnaam wijzigen omdat die... te pikant is
(Credit: X / owenbates180)

Originele voorstellen

'The Jerker' en 'Mustard', wat werd voorgesteld door enkele fans, zijn zo goed als uitgesloten, net als 'The Artist Formerly Known As Master'. We zullen waarschijnlijk moeten wachten tot de grote dag in december, wanneer het WK darts terugkeert naar de Ally Pally om te weten wat het geworden is. Oh ja, voor zij die misschien nog niet doorhebben waarom deze bijnaam zo 'pikant' is: zeg gewoon Master en Bates een beetje sneller na elkaar en de euro zal wel vallen...

3 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties