Pakt Messi weer rood binnen de minuut ? Sport
Pakt Messi weer rood binnen de minuut ?
Sport

Pakt Messi weer rood binnen de minuut ?

Onze Duivels nemen het in de kwartfinale van de wereldbeker op tegen Argentinië! Say what ?!

Was dit een tijdje geleden nog een wedstrijd die enkel kon voorkomen bij begenadigde Playstation spelers, nu is het zalige realiteit! De ploeg rond ‘the boy wonder’ Lionel Messi brak tot nu toe nog geen potten tijdens dit tornooi en kon, gelukkig voor hen, elke wedstrijd rekenen op 1 of 2 flitsen van hun aanvoerder wat steeds volstond voor de overwinning.

“Deze ploeg is meer dan Messi alleen” is een stelling die we de laatste dagen geregeld horen maar meer dan een bliksemafleider is dit echter niet. De verdediging vertoont meer gaten dan een Hollandse kaas in een kast vol muizen, de vedetten naast Messi blinken enkel uit in onzichtbaarheid en iedereen lijkt voor eigen glorie te spelen waardoor het team geen hecht blok vormt. Over Messi is al heel wat inkt gevloeid en ook wij doen naar aanleiding van deze match onze duit in het zakje. We gingen echter op zoek naar niet alledaagse Messi wist-je-datjes om mee uit te pakken aan de toog, eerder dan voor de zoveelste keer zijn duizelingwekkende statistieken erbij te halen.

Luis Lionel Andrés Messi Cuccittini werd geboren in Rosario (Santa Fé, Argentinië), net als vrijheidsstrijder Che Guevara! Hij heeft, zoals zijn volledige familienaam al laat vermoeden, Italiaanse roots langs vaders kant. Aangezien hij al sinds zijn 13e in Spanje woont heeft hij de dubbele nationaliteit. De Spanjaarden boden hem in 2004 al een plaatsje aan in hun nationale ploeg U20, maar hij bedankte en won een jaar later het FIFA jeugdtornooi met Argentinië.

Wist je ook dat als je op je Playstation FIFA14 online speelt de kans bestaat dat je tegen de echte Messi speelt? Hij geniet ervan om anoniem de strijd aan te gaan met andere voetbalfans en wil ook in de virtuele versie van zijn geliefkoosde spelletje de beste te zijn, al lukt dat net iets minder dan in het echt. Klein Lionelleke speelt blijkbaar graag met zichzelf want hij beweert uitsluitend met Barcelona en Argentinië te spelen! Als hij verliest geeft hij naar eigen zeggen geen commentaar op de tegenstander maar verbreekt gewoon de verbinding !? 'De vlo' is dus een slechte verliezer maar is dat geen kenmerk van elk groot kampioen? Dat het niet altijd even vlot verloopt ondervond hij trouwens ook in zijn allereerste partij met de A-ploeg van Argentinië. Tijdens een vriendschappelijke partij tegen Hongarije in 2005 werd de debuterende Messi na 44 seconden weggestuurd met een (onterechte) rode kaart (bekijk het filmpje hieronder).

Zo hebben zelfs de allergrootsen hun mindere momenten en zit het soms niet altijd mee. Wat zal het worden tegen de Duivelse Belgen?

Hoezeer we het Messi wel zouden gunnen om ook met de Albicelestes eindelijk een prijs te pakken zal ook deze werelbeker voor hem op een teleurstelling uitdraaien. Vanaf 06 Juli is het terug toegelaten om Hem te bewonderen en te bewieroken, maar nu is hij toch voor heel eventjes staatsvijand nummer 1.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties