Paolo Bettini stopt als bondscoach Italiaanse wielerploeg Sport
Paolo Bettini stopt als bondscoach Italiaanse wielerploeg
Sport

Paolo Bettini stopt als bondscoach Italiaanse wielerploeg

De Italiaanse Wielerbond heeft zondag in een persbericht op zijn website bekendgemaakt dat Paolo Bettini, bondscoach van de nationale wielerploeg, het voor bekeken houdt. Hij wil zich "concentreren op een groter project bij een professioneel team".

De Italiaanse Wielerbond gaat de komende weken op zoek naar een vervanger voor de 39-jarige Bettini, die als actief renner in 2006 en 2007 wereldkampioen werd. In 2010 volgde Bettini de bij een rallywedstrijd verongelukte Franco Ballerini op. Onder zijn bewind behaalden de Italianen echter geen enkele WK-medaille.

Verschillende Italiaanse media melden dat Bettini als sportief directeur aan de slag zou gaan bij het nieuwe wielerteam van F1-piloot Fernando Alonso, dat in 2015 in het peloton zou komen. Afgelopen jaar wou Alonso al de Spaans-Baskische formatie Euskaltel-Euskadi overnemen, maar dit ging uiteindelijk niet door bij gebrek aan een tweede hoofdsponsor.

Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties