Patrick Decuyper zet Antwerp op 1 (video) Sport
Patrick Decuyper zet Antwerp op 1 (video)
Sport

Patrick Decuyper zet Antwerp op 1 (video)

Wie het Antwerpse voetbalwereldje een beetje volgt, weet dat het woelige tijden zijn. Op Antwerp staan ze op een kruispunt waar keuzes gemaakt moeten worden, op het Kiel ziet het er naar uit dat Beerschot-Wilrijk terug gaat keren naar derde klasse. Gisteren gaf Patrick Decuyper tekst en uitleg bij zijn plannen met datzelfde Antwerpse voetbal.
En als het aan Decuyper ligt, wordt de kaart Antwerp volop getrokken. De man legde gisteren uit dat het sportief budget elk jaar zal toenemen met één miljoen euro tot 4,4 miljoen euro in 2017 - cijfers die in tweede klasse tot de verbeelding spreken. Bovendien toonde hij alvast aan dat zijn financiële beloftes niet uit de lucht gegrepen zijn. Decuyper pompte de voorbije maanden al minstens 3,8 miljoen euro in Antwerp, waarmee de spelerslonen betaald werden en de licentie behaald kan worden.

Kan, want er is een kanttekening: het budget voor het behalen van de licentie staat op een gecontroleerde rekening die vrijgegeven wordt zodra er een overeenkomst is met Eddy Wauters en de groep Mintjens.

Naast de club Antwerp uitte hij woorden van lof voor de supporters van de club - die nog steeds massaler aanwezig zijn dan bij bepaalde eersteklasseclubs. Verder ziet hij een groot potentieel in een stevige Antwerp-jeugdwerking met een metropool van 1 miljoen inwoners achter zich.

Zonder het met zoveel woorden te zeggen, gaf hij wel mee dat indien Antwerp vandaag niet kiest voor een ambitieus project, de voorsprong die het nu heeft op andere Antwerpse ploegen (lees: Beerschot-Wilrijk en Berchem) zou verliezen en mogelijk zou ombuigen in een zware achterstand. Geen licentie betekent immers een verbanning naar de lagere klassen, waaruit het nog moeilijker wordt om terug te ontsnappen.

Feit is dat Decuyper tot nu toe gedaan heeft wat hij beloofd heeft: "Put the money where your mouth is", een uitdrukking die wel 's meer wordt gebruikt om blaaskaken te ontmaskeren, geldt alvast niet voor hem na de injectie van zomaar even 3,8 miljoen. Bovendien blijkt het supportersinitiatief voor participatie weliswaar lovenswaardig, maar niet toereikend om de financiële invulling die er nodig is, te garanderen.

Mintjens en Wauters hebben de sleutel in handen om een terugkeer naar eerste klasse in te luiden: kiezen zij voor het nekschot voor Antwerp of schenken ze Antwerpen de kans om tussen dit en enkele jaren terug eersteklassevoetbal in de stad te zien? (KA)

Herbekijk hier de volledige persconferentie:

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties