Patrick Lefevere: "Weer een enorme klap voor Boonen" Sport
Patrick Lefevere: "Weer een enorme klap voor Boonen"
Sport

Patrick Lefevere: "Weer een enorme klap voor Boonen"

Amper 19 kilometer duurde de 97e Ronde van Vlaanderen voor Tom Boonen (Omega Pharma-Quick.Step). Dan smakte de Belgische kampioen tegen de vlakte en moest hij opgeven met pijn aan de heup.

"De toegesnelde wedstrijddokter stelde een zware kneuzing aan de heup vast", legt ploegmanager Patrick Lefevere uit. "Tom werd voor nader medisch onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis van Roeselare. Zijn vader is reeds naar daar vertrokken. Voor de rest ben ik ook nog verstoken van meer nieuws."

Pechvogel

Boonen kende dit jaar al heel wat pech. Na een verstoorde voorbereiding viel hij vorige zondag tijdens Gent-Wevelgem. Ook toen moest de ex-wereldkampioen, drievoudig winnaar van Vlaanderens Mooiste, opgeven.

"De tegenslagen die Tom Boonen te verwerken krijgt, stoppen maar niet", zegt Lefevere. "Vooral mentaal is dit weer een enorme klap voor hem. Of Parijs-Roubaix nu ook in gevaar komt? Daar kan ik nu nog geen antwoord op geven."

"Ramp voor ploeg"

"Laat ons eerst wat afwachten wat de precieze blessures zijn. Wat een ramp voor de ploeg, maar vooral voor Tom zelf die al zoveel te verduren kreeg dit jaar. Het mag nu onderhand wel eens stoppen met al die tegenslagen."

Belga Foto: Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties