Patro Eisden-trainer Stijn Stijnen 6 (!) matchen geschorst omdat hij... zijn broer een mep verkoopt Sport
Patro Eisden-trainer Stijn Stijnen 6 (!) matchen geschorst omdat hij... zijn broer een mep verkoopt
Sport

Patro Eisden-trainer Stijn Stijnen 6 (!) matchen geschorst omdat hij... zijn broer een mep verkoopt

Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal (DCP) heeft Patro Eisden-trainer Stijn Stijnen een schorsing van zes wedstrijden opgelegd. Hij wordt voor twee wedstrijden geschorst vanwege zijn gedrag tijdens de wedstrijd Patro Eisden-Jong Genk, waardoor vier eerder uitgestelde wedstrijden van vorige sancties nu effectief worden.

Tijdens een verhitte Limburgse derby werd Stijnen met een tweede gele kaart naar de tribune gestuurd nadat iemand van zijn bank een bal op het veld had gegooid om tijd te rekken. Stijnen reageerde gefrustreerd en gaf de persoon die de bal gooide - naar verluidt zijn broer Steven, die T4 is van Patro - een slag. Het Comité oordeelde dat hij hiervoor gestraft moest worden. Stijnen argumenteerde dat een en ander gebeurde ‘in de familiaire sfeer’.

Patro Eisden-trainer Stijn Stijnen 6 (!) matchen geschorst omdat hij... zijn broer een mep verkoopt

'Dictator'

Op een persconferentie zei Stijnen ook nog dat de match delegate "rondliep alsof hij een dictator was". Hiervoor, samen met de andere inbreuken, kreeg hij een boete van 4.000 euro. Tijdens dezelfde wedstrijd gingen de harde kernen van beide ploegen ook te ver. Ze trokken naar een plek achter de tribune voor een vechtpartij op het moment dat er in het vak van Genk een paarse rookbom werd afgestoken.

Ook straffen voor supporters en speler

De supporters van Jong Genk moesten daarvoor een ijzeren toegangspoort doorbreken. Als straf krijgt hun club een wedstrijd zonder supporters, bovenop een boete van 5.000 euro. Voor Patro Eisden is de boete 2.000 euro. Patro-spits Leslie Bamona werd een schorsing van drie wedstrijden, waarvan twee effectief, opgelegd, samen met een boete van 1.250 euro, vanwege een zware fout op Jong Genk-middenvelder Kamiel Van De Perre. De reviewcommissie zag na de wedstrijd dat Bamona op de knie van Van De Perre was gaan staan.

(Bron: hln.be – Afbeeldingen: YouTube/Patro Eisden Inside TV)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties