Peter Sagan slaat dubbelslag in Oman

Peter Sagan (Cannondale) heeft vrijdag de vierde etappe in de vijfde editie van de Ronde van Oman op zijn naam geschreven. De 24-jarige Slovaak was sneller dan vluchtgenoten Rigoberto Uran (Omega Pharma-Quick-Step) en Vincenzo Nibali (Astana) en start zaterdag in de rode leiderstrui. De 173 kilometer lange etappe tussen Wady al Abiyad en het Ministry […]

Peter Sagan (Cannondale) heeft vrijdag de vierde etappe in de vijfde editie van de Ronde van Oman op zijn naam geschreven. De 24-jarige Slovaak was sneller dan vluchtgenoten Rigoberto Uran (Omega Pharma-Quick-Step) en Vincenzo Nibali (Astana) en start zaterdag in de rode leiderstrui.

De 173 kilometer lange etappe tussen Wady al Abiyad en het Ministry of Housing zou voor de eerste klassementsverschillen moeten zorgen. Sleutelpunt was de Bousher Alamrat (355 meter), een klim van 3,6 kilometer aan een gemiddeld stijgingspercentage van 10%. In de laatste 67 kilometer moeten de renners vier keer over deze helling.

De Belgen Greg Van Avermaet (BMC) en Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen-Baloise) vormden samen met Evan Huffman en Yaroslav Popovych de vlucht van de dag. Na de tweede beklimming van Bousher Alamrat probeerde Van Avermaet het solo, maar met nog 13 km te gaan werd hij door het uitgedunde peloton ingerekend.

Bijna meteen daarna achtten Uran, Nibali en Sagan hun moment gekomen. Het trio nam enkele seconden voorsprong op het peloton en zou de strijd om de dagzege beslechten. In een spurt met drie stond er geen maat op de ‘Hulk’, die zijn eerste seizoensoverwinning pakt.

Morgen/zaterdag staat de vijfde etappe tussen BidBid en Jabal Al Akhdhar (147,5 km) op het programma. De klimmers krijgen met ‘Green Mountain’ (10,5%) een stevige slotklim voorgeschoteld. Zondag eindigt de rittenkoers in Oman.

Foto Photo News

Reacties

wpDiscuz