Peuter (1,5) krijgt profcontract bij Nederlandse eersteklasser (video)

Of hij later profvoetballer wordt, valt af te wachten. Toch heeft de kleine Baer van der Meij (1,5 jaar) uit het Nederlands-Limburgse Venlo al een profcontract van 10 jaar versierd bij VV Venlo, een voetbalclub in de Nederlandse Eredivisie. En dat mede dankzij YouTube. De peuter – zijn grootvader, Jan van der Meij, speelde in […]

Of hij later profvoetballer wordt, valt af te wachten. Toch heeft de kleine Baer van der Meij (1,5 jaar) uit het Nederlands-Limburgse Venlo al een profcontract van 10 jaar versierd bij VV Venlo, een voetbalclub in de Nederlandse Eredivisie. En dat mede dankzij YouTube.

De peuter – zijn grootvader, Jan van der Meij, speelde in de jaren ‘60 ook bij Venlo – was vorige week een hit op YouTube, nadat zijn mama had gefilmd hoe hij met een verbluffende traptechniek thuis drie ballen in zijn speelkist wist te schieten. VV Venlo nodigde de jongen uit voor een proeftraining, die hij met glans doorstond.

Vader Jorg (midden op de foto) in enkele Nederlandse kranten stuurde het filmpje naar de website van Sports Illustrated en het gerenommeerde Amerikaanse sportblad zette het meteen op de site als ‘Sports Video of the day’. Het filmpje is ondertussen bijna 1 miljoen keer bekeken.

Proeftraining

Succes kon niet uitblijven. De Nederlandse Eredivisieclub Venlo VV was er als de kippen bij om Baer te strikken. Algemeen directeur van de club Marco Bogers (links op de foto) nodigde hem deze week uit voor een proeftraining in stadion De Koel, samen met de Belgische voetballer van VV Venlo, Ken Leemans (rechts op de foto).

“Zo’n jong toptalent willen we meteen aan ons binden. Dat past bij ons imago van het vroeg scouten van voetballertjes. We weten nog niet op welke positie Baer kan voetballen, maar hij overtreft echt wel alles. Daarom hebben we hem, symbolisch weliswaar, een contract van 10 jaar aangeboden”, aldus de voorzitter.

Bekijk de video via YouTube:

Reacties

wpDiscuz