Pieter Timmers na klaplong: "Ik waag mijn kans op EK kortebaan" Sport
Pieter Timmers na klaplong: "Ik waag mijn kans op EK kortebaan"
Sport

Pieter Timmers na klaplong: "Ik waag mijn kans op EK kortebaan"

Pieter Timmers gaat naar het EK kortebaan, dat van 12 tot 15 december in het Deense Herning plaatsvindt. Dat maakte de zwemmer vrijdag bekend in een persbericht. Op woensdag 30 oktober kreeg de specialist vrije slag spontaan een klaplong.

Timmers, die het BK kortebaan in Gent van afgelopen weekend moest laten schieten, is intussen opnieuw beginnen trainen. "Uit nieuwe onderzoeken bleek dat het gaatje dat onstaan is in mijn longvlies, de oorzaak van de klaplong, toegegroeid is", aldus Pieters. "Ik ga op het EK alles op alles zetten om zo goed mogelijk aan de start te komen. Ik laat sowieso wel de 200 meter vrije slag vallen en focus ik me enkel op de 50 en 100 meter vrije slag en de estafettenummers."

Aangezien de kans op recidive in het eerste half jaar 20 tot 40 procent bedraagt, is een longoperatie raadzaam. "De komende weken bekijk ik met enkele specialisten wat de mogelijkheden en risico's zijn, maar een operatie lijkt op dit moment onvermijdelijk. Misschien ben ik beter een kleine twee maanden out op een zelf gekozen moment, dan nogmaals voor een voldongen feit te worden gesteld."

"Mijn ambities zijn dit seizoen op het EK langebaan gericht, dat in augustus doorgaat. In de aanloop daarnaartoe hervallen zou een ramp zijn, maar een operatie betekent ook lange tijd out zijn. Ik wil nog even rustig nadenken over de timing van een eventuele operatie."

Foto Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties