Pollet redt Anderlecht in slotminuten Sport
Pollet redt Anderlecht in slotminuten
Sport

KV Kortrijk heeft Anderlecht geen tweede verliespartij op rij bezorgd door op eigen veld met 2-2 gelijk te spelen. Nadat Coulibaly en De Smet medio tweede helft de West-Vlamingen op een 2-0 voorsprong bracht, konden de bezoekers tegenprikken met een aansluitingstreffer van Cyriac en een doelpunt in blessuretijd van kersverse aanwinst Pollet.

Kortrijkcoach Vanhaezebrouck voerde weinig wijzigingen door in het elftal dat vorig weekend mak presteerde tegen Waasland-Beveren. Keet nam zijn plaats weer in onder de lat en Capon kreeg de voorkeur op Mahau. Van den Brom schudde echter zijn elftal volledig doorheen na het onverwachte 2-0 verlies op Lierse vorig weekend.

Op een zware grasmat ontsnapte Anderlecht aan een vroege achterstand toen Coulibaly met een snelle inworp Capon wegstuurde. De middenvelder kon alleen op doel stormen, maar schoot hogenhuis over. De bezoekers toonden vanaf de 18de minuut ernstig gevaar voor het Kortrijkse doel met kansen van Vanden Borre, Mitrovic en N'Sakala. Kortrijk herstelde daarna het evenwicht met een gemiste kans voor De Smet. Anderlecht zette vlak voor rust nog stevig door via kansen voor Vargas en Cyriac, Kortrijk antwoordde met een schot van De Smet dat in hoekschop verdween. Zo gingen beide ploegen met een terechte 0-0 de rust in.

Na de rust bleven beide ploegen zich aanvankelijk in evenwicht houden. Tot Elimane Coulibaly in de 56ste zijn duivels ontbond. Via deviaties van Deschacht en Pavlovic belandde de voorzet van Tomasevic tot bij de bonkige spits. Coulibaly kopte in de kluts de bal in de Anderlechtse netten: 1-0. Dertien minuten zat de thuisploeg volledig in de zevende hemel, toen De Smet na een mooie passeerbeweging bij Kouyaté de 2-0 tussen de benen van Proto mikte. KV Kortrijk op rozen dus en het leek al snel dat zij het pleit zouden beslechten. Maar dat was buiten Cyriac en (in negatieve zin) Keet gerekend. Deze laatste verkeek zich in de 76ste minuut namelijk op een uithaal van Cyriac. Met de 2-1 aansluitingstreffer kwam Anderlecht uit het niets terug in de wedstrijd. Les Mauves hervonden hun vertrouwen en zetten druk in het laatste kwartier. Eén minuut ver in de blessuretijd vloog een omhaal van Cyriac via Coulibaly tegen de lat. In de 93ste minuut werd Anderlecht wel beloond voor hun late, maar harde werk. Na slecht wegwerken van Tomasevic, belandde het leer in de voeten van invaller Pollet, die in één tijd voorbij Keet knalde.

Met deze éénpunter staat KV Kortrijk op de zevende plek in de Jupiler Pro League met 34 punten uit 25 wedstrijden. Anderlecht staat nu tweede in het klassement met 48 punten uit 25 partijen.