Preud'homme laat zich weer van zijn kleinste kantje zien (video) Sport
Preud'homme laat zich weer van zijn kleinste kantje zien (video)
Sport

Preud'homme laat zich weer van zijn kleinste kantje zien (video)

Toen Michel Preud'homme nog onze nationale doelman was, leek hij steeds de kalmte zelve. Sinds hij als trainer de heilige grasvelden onveilig maakt, is die rustige kerel veranderd in de schrik van scheidsrechters en andere collega-trainers. Dit weekend was het aan Fred Vanderbiest om dat te mogen ervaren.
Eerst en vooral: de trainer van Club Brugge had wel enige reden om teleurgesteld te zijn, want die penalty die Brugge niet kreeg, terwijl Oostende voor een vergelijkbare overtreding wel bediend werd, dat vreet aan een trainer. Net als een zesde plaats in het klassement, terwijl eeuwige concurrent Anderlecht wel goed uit de startblokken is vertrokken.

Tijdens de persbabbel ging het echter van kwaad naar erger: toen Preud'homme liet verstaan dat ze op de wedstrijdleiding geen commentaar willen geven - wat zo goed is als zeggen dat de scheidsrechter niet naar wens heeft geacteerd - wou Fred Vanderbiest, trainer van Oostende, toch benadrukken dat er ook in zijn club hard gewerkt wordt.

Even leek het daar op te houden, tot Preud'homme zich niet meer kon inhouden: "Ik moet dan ook nog veel van je leren, jij met je palmares." Beetje klein van de trainer van Club Brugge, want in tegenstelling tot hijzelf zit Vanderbiest nog maar aan zijn allereerste club als trainer. En zijn resultaten? Hij heeft KV Oostende van tweede naar eerste gebracht en met de club elk jaar beter gepresteerd. En dat voor een nog steeds maar 36-jarige oefenmeester, waar stond Preud'homme als trainer toen hij 36 jaar was? Nergens! (Want hij keepte tot zijn 40ste bij Benfica - voor het geval je dacht dat we dat vergeten waren). (KA)

Bekijk hier de beelden van het incident:

Bekijk meer video's van Stadion op

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties