Racing Genk doorbreekt slechte reeks, Waasland-Beveren wint degradatietopper Sport
Racing Genk doorbreekt slechte reeks, Waasland-Beveren wint degradatietopper

Zaterdagavond stonden er vijf wedstrijden op het programma voor speeldag nummer 26 in onze Jupiler Pro League. Standard won zuinig van Charleroi, Racing Genk won op het veld Lierse en Zulte Waregem nam thuis afstand van Cercle Brugge. Verder deelden KV Mechelen en Oostende de punten en won Waasland-Beveren de degradatietopper van OH Leuven.

Charleroi - Standard 0-1

Standard heeft door een goede dosis geluk met 0-1 gewonnen op het veld van Charleroi. Omdat de thuisploeg zijn dominantie niet in rijpe doelpunten kon verzilveren en vanaf medio tweede helft met tien man verder moest, kon de koploper een kwartier voor tijd profiteren via een omgezette rebound van Carcela.

Zulte Waregem - Cercle Brugge 2-1

Zulte Waregem heeft pas in het slot van de wedstrijd met 2-1 kunnen winnen van het afgezakte Cercle Brugge. Na een zwak begin van beide ploegen brak Zulte Waregem de ban in de 33ste speelminuut. Caceres twijfelde niet en schoot de verdiende 1-0 voorsprong binnen. Drie minuten later was alles echter weer te herdoen, want de Brugse Kabananga tikte de onverwachte 1-1 gelijkmaker tegen het net. Elf minuten voor tijd schoof de Zultse verdediger D'Haene de 2-1 eindstand tegen de netten.

KV Mechelen - Oostende 1-1

KV Mechelen en Oostende hebben onderling de punten verdeeld.De wedstrijd verliep in de eerste helft evenwichtig totdat Mokulu aan de rand van de zestien werd neergehaald. Trajkovski zwiepte de vrije trap in het doel van Ovono en de Mechelaars stonden na 39 minuten voetbal 1-0 voor. Hoewel de Mechelaars de wedstrijd op een volwassen manier leken uit te spelen, kwam Oostende langszij met een gelukje. In de 86ste minuut zag Vico zijn eerste speelminuten bekroond met zijn voorzet die via de paal in het Mechelse doel belandde.

Lierse - Racing Genk 0-1

Racing Genk heeft nog eens de drie punten mee naar huis mogen nemen, nadat het op Lierse met 0-1 won. Voor het eerste doelpunt moesten de mensen op de banken tot diep in de tweede helft wachten. Gorius zette in de 82ste minuut met een niet eens zo hard afstandsschot de 0-1 op het scorebord.

Waasland-Beveren - OH Leuven 1-0

Waasland-Beveren heeft in de degradatietopper zijn naaste concurrent met 1-0 verslagen. In de eerste helft hadden beide ploegen gevaarlijke kansen gecreëerd. Eerst bestormden de Leuvenaars het doel, nadien nam Waasland-Beveren de fakkel over. Na de rust was het OH Leuven dat het laken naar zich toe trok. Maar toch was het tot de 80ste minuut wachten tot het eerste doelpunt. Nadat de Leuvense goalie Bailly zijn team meerdere malen recht had gehouden, werd hij toch door een kopbal van Oumarou geklopt.