Rafael Nadal naar halve finales op ATP World Tour Finals Sport
Rafael Nadal naar halve finales op ATP World Tour Finals
Sport

Rafael Nadal naar halve finales op ATP World Tour Finals

's Werelds nummer een Rafael Nadal heeft woensdag op de ATP World Tour Finals in Londen ook zijn tweede wedstrijd gewonnen. Daarmee is hij zeker van de halve finales en van de eerste plaats op de wereldranglijst op het einde van dit jaar. De 27-jarige Spanjaard versloeg de 28-jarige Zwitser Stanislas Wawrinka (ATP 8) in twee sets met 7-6 (7/5), 7-6 (8/6). De wedstrijd duurde 2 uur en 14 minuten.

Nadal, die eerder zijn landgenoot David Ferrer (ATP 3) aan de kant zette, mocht in de eerste set bij 5-4 stand serveren voor setwinst, maar Wawrinka maakte de break ongedaan. Een tiebreak moest voor de beslissing zorgen. Daarin trok 'Rafa' met 7/5 aan het langste eind.

In de tweede set ging Nadal bij 2-1 door de opslag van Wawrinka, dinsdag te sterk voor de Tsjech Tomas Berdych (ATP 6). De Spanjaard, die het toernooi met de beste acht spelers van het seizoen nog niet won, moest echter bij 4-2 een tegenbreak toestaan. Daardoor dienden beide spelers het opnieuw uit te vechten in een tiebreak. Nadal liep hierin uit tot 2/0 en 4/1, Wawrinka kwam echter terug en had een setbal bij 5/6. Maar het nummer een van de wereld trok uiteindelijk het laken naar zich toe met 8/6.

Woensdagavond staat nog een andere wedstrijd van de tweede speeldag in groep A op het programma. Daarin neemt Ferrer het op tegen Berdych. De eerste twee van de groep plaatsen zich voor de halve finales.

Belga, Foto Reuters

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties