Raul: "Sportieve toekomst ligt niet in Europa" Sport
Raul: "Sportieve toekomst ligt niet in Europa"
Sport

Raul: "Sportieve toekomst ligt niet in Europa"

Raul heeft op een persconferentie in Gelsenkirchen meer uitleg gegeven bij zijn beslissing om zijn aflopende contract bij Schalke 04 niet te verlengen. "Het was geen gemakkelijke beslissing en ik wil de club bedanken voor zijn geduld. Maar mijn sportieve toekomst ligt niet in Europa. De komende weken zal ik de aanbiedingen bekijken en een beslissing nemen", verklaarde de Spaanse spits.

Raul sluit dus uit dat hij naar een andere Duitse club trekt of terugkeert naar Spanje, zoals sommige geruchten beweerden. "Ik zal in elk geval spelen in een competitie die minder sterk is dan de Bundesliga. Ik wil blijven genieten, en ook de basis leggen voor een verdere carrière in de voetbalwereld."

Zijn gezinsleven gaf de doorslag bij zijn beslissing. "Voor mij is mijn familie het belangrijkst. Ik wil meer tijd voor hen vrijmaken, iets wat ik de voorbije jaren te weinig heb gedaan."

Die Köningsblauen

Raul Gonzalez Blanco ruilde in de zomer van 2010 Real Madrid voor Die Königsblauen. "Mijn twee jaren hier zal ik altijd in mijn hart dragen, ik voelde me echt thuis bij Schalke. Mijn mooiste moment was de bekerwinst, iets wat me bij Real niet was gelukt, en het vieren met de fans nadat we Inter hadden uitgeschakeld in de Champions League."

De steraanvaller beloofde nog om Schalke in de laatste drie competitiewedstrijden aan een ticket voor het Kampioenenbal te helpen. Schalke zal Raul's nummer 7 na zijn vertrek niet meteen opnieuw toekennen, en wil in 2013 een wedstrijd organiseren als eerbetoon.

Foto AP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties