Real en Barça willen 'clasicos' vroeger op het seizoen Sport
Real en Barça willen 'clasicos' vroeger op het seizoen
Sport

Real en Barça willen 'clasicos' vroeger op het seizoen

Real Madrid en FC Barcelona hebben aan de Spaanse Profliga gevraagd om de 'clasicos' tussen beide teams vroeger op het seizoen te laten spelen. Dat meldt de Spaanse sportkrant Marca vrijdag. Zowel Real als Barça sneuvelden dit seizoen in de halve finales van de Champions League, enkele dagen na hun onderling competitieduel.

"Beide clubs hebben de Profliga laten weten dat ze in de komende seizoenen de clasicos enkele weken eerder op de kalender willen, om zo te vermijden dat de terugwedstrijd samenvalt met de laatste ronden van de Europese competities", schrijft Marca.

Barcelona en Real hadden eind april respectievelijk amper drie en vier dagen om te herstellen van hun clasico, met 1-2 gewonnen door Real, en sneuvelden vervolgens in de halve finales van de Champions League. Chelsea schakelde de Catalanen uit, Bayern haalde het na strafschoppen van de Koninklijke.

"De clasico in oktober en maart laten spelen, in plaats van in december en april dit seizoen, zou een goede oplossing kunnen zijn. De vraag wordt bestudeerd", aldus Marca.

Foto EPA Cristiano Ronaldo in duel met Lionel Messi

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties