Real Madrid en Barcelona pakken de drie punten Sport
Real Madrid en Barcelona pakken de drie punten
Sport

Op de achtste speeldag in de Spaanse Primera División hebben Real Madrid en FC Barcelona allebei hun wedstrijd gewonnen. Málaga, tegenstander van Anderlecht in de Champions League, hield ook de drie punten thuis.

Real Madrid - Celta de Vigo

Kampioen Real Madrid had slechts elf punten gesprokkeld in zeven wedstrijden en moest dan ook winnen van Celta de Vigo. Een voorzet van de Argentijn Gonzalo Higuaín belandde via de schoen van een verdediger in doel. De Madrilenen waren de betere ploeg en hadden meerdere kansen om de voorsprong te vergroten. In de tweede helft was het Cristiano Ronaldo die met zijn negende van de competitie de 2-0 eindstand vastlegde. Hij zette een strafschop om na een fout op Mesut Özil.

Deportivo La Coruña - FC Barcelona

Bij leider Barcelona was het later op de avond een stuk spannender. De ploeg van Tito Vilanova stond na achttien minuten al 0-3 voor tegen Deportivo La Coruña, maar gaf het duel nog bijna uit handen. Na goals van Jordi Alba, Cristian Tello en Lionel Messi leek het een simpel partijtje te worden, maar de Noord-Spanjaarden kwamen sterk terug. Pizzi zette een (discutabele) penalty om en niet veel later tikte Bergantiños een hoekschop in doel. Net voor de rust scoorde Messi een tweede keer op aangeven van Cesc Fàbregas.

Na rust maakte Pizzi op vrije trap de 3-4 en moest Javier Mascherano met een tweede gele kaart naar de kleedkamer. Messi zorgde, na eerst de paal geraakt te hebben, voor de 3-5 en in de laatste minuten klungelde Alba nog de bal in eigen doel.

Málaga - Valladolid

Málaga blijft zijn plaats bovenaan de rangschikking behouden. Thuis tegen Valladolid kwam het op achterstand na een goal van ex-Manchester United-speler Manucho, maar uitblinker Isco en Joaquín zorgden voor de 2-1 overwinning in La Rosaleda. Op 4 december speelt het thuis tegen Anderlecht.

In de stand blijven de Catalanen op kop met 22 punten. Málaga staat derde, net voor Real Madrid.