Real Madrid en Shakhtar Donetsk spelen gelijk in eigen huis Sport
Real Madrid en Shakhtar Donetsk spelen gelijk in eigen huis

Vanavond hebben vier teams hun heenwedstrijd in de achtste finales van de Champions League afgewerkt. Real Madrid kwam in wat een vroeg uitgegeven finale had kunnen zijn, thuis tegen Manchester United, niet verder dan 1-1.

De toeschouwers in Bernabéu zagen de thuisploeg een sterke eerste helft spelen. Het tempo lag hoog en de middenvelders doken regelmatig op in de zestien. Coentrão zag zijn schot terugkomen tegen de binnenkant van de paal. Het doelpunt viel aan de overkant. López twijfelde bij een corner, verliet zijn paal en verdedigde niet mee met Ramos. Welbeck kon zo ongehinderd de 0-1 binnenkoppen, op een prachtig genomen corner van Rooney.

Sterke eerste helft

Ronaldo kon dreigen vanop vrijschop. Met rechts trapte hij in de muur en zijn herneming met links ging naast in het zijnet. Even later kopte de Portugees de bal enig mooi binnen met 'hang time'.

In de tweede helft hield De Gea met een prachtige beenreflex Coentrão van de 2-1. Manchester United krijgt nog enkele mogelijkheden via Van Persie, die eerst via doelman López de lat treft en in de fase daarop zijn hobbelbal door Alonso voor de lijn gekeerd ziet.

Lager tempo

Manchester liet verdedigend weinig aan het toeval over en Ronaldo vond de opening niet. Het tempo kwam daardoor in de tweede helft een stuk lager te liggen. Ronaldo dreigde vijf minuten voor tijd met een vrije trap die maar net over de lat viel.

Real Madrid zal zo voor de terugwedstrijd zijn goeie uitreputatie mogen aanspreken.

Shakhtar-Dortmund

Ook Shakhtar Donetsk kon in eigen huis niet winnen. Tegen Borussia Dortmund werd het 2-2. Srna had op het half uur Shakhtar op voorsprong gebracht, maar Lewandowski hing de bordjes tien minuten later al in evenwicht. In de 68ste minuut zorgde Costa voor de 2-1, maar de thuisploeg gaf drie minuten voor het einde de zege nog uit handen. Hummels scoorde de gelijkmaker voor Dortmund, dat met twee uitgoals perspectieven heeft voor de terugmatch.

MCe Foto: Reuters