Real Madrid kroont zich tot Spaans kampioen Sport
Real Madrid kroont zich tot Spaans kampioen
Sport

Real Madrid kroont zich tot Spaans kampioen

Real Madrid heeft zich woensdagavond verzekerd van de landstitel in de Spaanse Primera División. Het won met 0-3 van Athletic Bilbao en kan niet meer worden bijgehaald door de kampioen van de voorbije drie jaar, FC Barcelona.

Na twintig minuten spelen stond de Koninklijke al 0-2 voor. De goals kwamen van de Argentijn Higuaín en de Duitser Özil. In de tweede helft pikte ook Cristiano Ronaldo zijn goaltje mee, zijn 44ste van het seizoen.

Eerder op de avond won die andere Spaanse topclub, FC Barcelona, makkelijk van FC Málaga. Puyol zorgde voor de openingstreffer, Rondón maakte gelijk, maar dan zorgde een weergaloze Lionel Messi met een hattrick voor de 4-1 eindstand. La Pulga heeft nu al 46 keer gescoord in de Spaanse competitie. In alle competities samen staat de teller van Messi op 68, een record.

Met nog twee speeldagen te gaan heeft Madrid 94 punten. De azulgranas volgen op 87 punten, Valencia, dat Osasuna met 4-0 inblikte, staat derde. Voor Los Merengues is het de 32ste landstitel in de geschiedenis van de club.

Foto Reuters

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties