Real Madrid pakt Spaanse Supercup
 na spektakelmatch Sport
Real Madrid pakt Spaanse Supercup
 na spektakelmatch
Sport

Real Madrid pakt Spaanse Supercup na spektakelmatch

Real Madrid heeft de eerste trofee van het seizoen binnen. Het won woensdagavond de terugmatch van de Spaanse Supercup met 2-1 van aartsvijand FC Barcelona. De heenwedstrijd was op 3-2 geëindigd.

Real moest het doen zonder linkerverdediger Fábio Coentrao, die vier speeldagen geschorst werd nadat hij scheidsrechter Pérez Lasa had uitgescholden tijdens het duel tegen Getafe afgelopen weekend. Ook Barça-trainer Tito Vilanova werd geschorst voor het klagen bij de vierde official, maar hij mocht de Supercup toch bijwonen vanop de bank.

De Spaanse landskampioen begon sterk aan de match in het Santiago Bernabéu. Gonzalo Higuaín ging alleen op Víctor Valdés af, maar de doelman hield de bal met zijn been uit de goal. Enkele minuten later was het toch raak. Javier Mascherano blunderde op een hoge bal van Pepe, en de Argentijnse goalgetter kon dit keer Valdés wel verschalken met een laag schot.

Zijn collega Cristiano Ronaldo zorgde niet veel later voor de tweede treffer. Met de hak nam hij de bal mooi mee en met een harde trap was Valdés opnieuw geklopt. Barcelona kwam er niet aan te pas, terwijl de Koninklijke de ene kans na de andere opstapelde. Een doelpunt met het hoofd van Pepe werd om een onduidelijke reden afgekeurd.

Vrije trap

En het werd nog erger. Adriano haalde de doorgebroken Ronaldo neer en kreeg terecht een rode kaart. De ploeg van Vilanova gaf de strijd echter niet op, en op slag van rust was de aansluitingstreffer een feit. Lionel Messi krulde een vrije trap heerlijk naast de muur en buiten het bereik van Iker Casillas. Nog voor affluiten waren er nog grote kansen voor Ronaldo en Ángel Di María, maar hun pogingen gingen net naast.

Na de rust ging het meer gelijk op tussen beide topploegen. Een knappe actie van de Duitser Sami Khedira werd gekeerd door Valdés. Ploegmaat Higuaín kreeg opnieuw een grote kans, maar zijn bal kwam op de buitenkant van de paal terecht.

Kersverse aanwinst Luka Modric mocht invallen en pikte bijna zijn eerste goaltje mee. Messi pakte net voor het eindsignaal nog uit met een typische Messi-trap, maar hij besloot naast. Het bleef echter 2-1.

Foto: Cristiano Ronaldo en Ángel Di María vieren

Foto AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties