Real Madrid vernedert Valencia, Marseille wint Ligabeker Sport
Real Madrid vernedert Valencia, Marseille wint Ligabeker
Sport

Real Madrid vernedert Valencia, Marseille wint Ligabeker

In de Spaanse competitie heeft leider Barcelona probleemloos van Osasuna gewonnen. Real Madrid hakte Valencia dan weer in de pan.

De Catalaanse grootmacht haalde het dankzij doelpunten van David Villa en Lionel Messi: 2-0. Voor de Argentijn was het al zijn 31e competitietreffer.

Guardiola liet met Messi, Xavi en Iniesta enkele sterkhouders starten op de bank zodat zij wat konden rusten. Puyol en Piqué namen zelfs plaats in de tribune.

Rivaal Real Madrid vernederde Valencia in Mestalla. Het werd 3-6. Gonzalo Higuain nam drie treffers van de Koninklijke voor zijn rekening. Ook Karim Benzema en Kaka (2x) vonden de weg naar het doel.

Met nog vijf speeldagen op de teller blijft de kloof tussen de twee tenoren, Barcelona en Real Madrid, acht punten bedragen.

Duitsland

In de Duitse voetbalcompetitie heeft rode lantaarn Borussia Mönchengladbach sterk gestunt. Het won met 1-0 van de leider, Dortmund. Mohamadou Idrissou deed als enige de netten trillen.

Bij de thuisploeg ontbraken Bailly en De Camargo door blessureleed. Daems kwam wel aan de aftrap.

Dortmund ziet door de nederlaag eerste achtervolger Leverkusen (2-1-zege tegen Hoffenheim) wel weer naderen tot op vijf punten. Er moeten nog drie competitieduels afgewerkt worden.

Frankrijk

Olympique Marseille veroverde dan weer de Ligabeker. In de finale werd Montpellier verslagen met 1-0. Taiwo scoorde tien minuten voor tijd. Marseille was ook vorig jaar de winnaar van deze trofee.

Italië

In de Serie A lijkt AC Milan een nieuwe titel niet meer uit handen te laten glippen. De Rossoneri wonnen zaterdag met 0-1 bij Brescia, na een doelpunt van Robinho. Met nog vier speeldagen op de teller bedraagt de kloof met stadsrivaal Inter acht punten.

De uittredende Champions League-winnaar haalde het zelf met 2-1 van Lazio Roma en wipt over Napoli naar de tweede plaats, dat met 2-1 verloor bij Palermo.

Bari, het team van Rode Duivel Jean-François Gillet, verloor met 0-1 van Sampdoria en is nu zeker van degradatie naar de Serie B.

Engeland

In de Premier League heeft Fernando Torres voor het eerst in het shirt van Chelsea gescoord. De Blues klopten West Ham met 2-0. De Spanjaard scoorde de laatste treffer, op assist van Anelka.

Chelsea legde begin dit jaar 58,5 miljoen euro tafel voor de spits. "Ik heb lang op dit
moment moeten wachten. Ik had me mijn
transfer anders voorgesteld, maar nu
zal de druk verminderen", aldus Torres.

Chelsea is tweede in de Engelse competitie, op zes punten van Manchester United. De leider won van Everton met 1-0. De Mexicaan Hernandez maakte het doelpunt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties