Real Madrid verovert Copa del Rey, Chelsea doet gouden zaak Sport
Real Madrid verovert Copa del Rey, Chelsea doet gouden zaak
Sport

Real Madrid verovert Copa del Rey, Chelsea doet gouden zaak

Voor het eerst in 18 jaar heeft Real Madrid nog eens de Spaanse voetbalbeker gewonnen. De Koninklijke versloeg woensdagavond in de finale van de Copa del Rey aartsrivaal Barcelona.

De Portugese superster Cristiano Ronaldo scoorde de enige treffer van de partij. Hij deed dat wel pas in de eerste verlenging.

Het was ook al van mei 2008 geleden dat de Catalanen een nederlaag moesten slikken in een confrontatie met de Madrilenen.

De hoofdstedelingen hadden in de reguliere speeltijd meer dan eens de hulp nodig van een ijzersterke Iker Casillas om overeind te blijven. De doelman mocht later als aanvoerder de trofee in ontvangst nemen uit de handen van de Spaanse koning Carlos.

Engeland

In de Premier League geen bekervoetbal, wel enkele competitiewedstrijden. Chelsea deed een uitstekende zaak na de scoreloze draw van leider Manchester United dinsdag. Het won met 3-1 van Birmingham. Florent Malouda scoorde twee keer voor de Londenaars en ook Salomon Kalou pikte een doelpuntje mee.

In de klassering volgt Chelsea nu op zes punten van de leider. Het deelt de tweede plaats met Arsenal dat 3-3-gelijkspeelde bij Tottenham. De Nederlandse international Rafael Van der Vaart scoorde twee keer voor de Spurs. Er volgen nog vijf speeldagen.

Italië

In de halve finales van de Coppa Italia is AC Milan in het eigenste San Siro niet verder geraakt dan een 2-2-draw tegen Palermo. Ibrahimovic en Emanuelson deden de supporters van de Rosseneri juichen. Over enkele weken volgt de tweede ontmoeting.

Dinsdag won Inter Milaan in die andere halve finale al met 0-1 van Roma.

Frankrijk

Rijsel plaatste zich dinsdag al voor de finale van de Franse voetbalbeker. Sinds woensdagavond kent het team van Rode Duivel Eden Hazard de tegenstander. Het wordt PSG. De club uit Parijs nam met 1-3 de maat van tweedeklasser Angers.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties