Real Madrid wint Clásico tegen FC Barcelona Sport
Real Madrid wint Clásico tegen FC Barcelona
Sport

Lionel Messi heeft zaterdag zijn 18e doelpunt gemaakt in de met 2-1 verloren 'Clásico' tegen Real Madrid. Hiermee evenaart de Argentijn het record van zijn landgenoot Alfredo Di Stefano, voormalige spits van Real Madrid in de periode 1953-1964.

Messi maakte op de 26e speeldag van de Spaanse eerste klasse in de 17e minuut de gelijkmaker, nadat Karim Benzema Real Madrid op voorsprong had gebracht. In de 82e minuut scoorde Sergio Ramos echter nog, waardoor de drie punten in Madrid bleven. In de slotfase ging Adriano Correia in het strafschopgebied over het been van Ramos. Scheidsrechter Miguel Pérez Lasa gaf geen strafschop, tot grote woede van Barça-doelman Victor Valdés, die na affluiten nog een rode kaart kreeg wegens protest.

In de stand staat Real Madrid derde op dertien punten van leider Barcelona. Het Atlético Madrid van Thibaut Courtois bezet de tweede plaats, met een punt meer dan stadsgenoot Real. Atlético heeft wel een wedstrijd minder gespeeld en treedt zondagavond nog aan tegen Málaga.

Real Madrid won dinsdag al met 1-3 in Barcelona, waardoor het bekerhouder Barça uit de Copa del Rey kegelde. De heenwedstrijd was op een 1-1 gelijkspel geëindigd.