Real Madrid zegeviert in Vallecano Sport
Real Madrid zegeviert in Vallecano

Real Madrid heeft zijn tweede competitieoverwinning van dit seizoen behaald. De Koninklijke was met 0-2 te sterk voor stadsgenoot Rayo Vallecano. De wedstrijd werd gisteren nog uitgesteld wegens sabotage van de verlichting.

Real had het moeilijk in de openingsfase, maar kwam in de 12e minuut op voorsprong via Karim Benzema die knap voorbereidend werk van Ronaldo en Di Maria afrondde. Nadien was Real de gevaarlijkste ploeg, maar scoren lukte in de eerste helft niet meer.

Ook in de tweede helft was Real beter. Een doelpunt van Karim Benzema werd nog afgekeurd, maar in de 70ste minuut was het toch raak. Real kreeg een strafschop na een fout op Ronaldo. De Portugees zette zich zelf achter de bal en trapte het leer voorbij Vallecano-doelman Ruben. Real kwam niet meer in de problemen en mistte zelfs nog kansen op 0-3.

Door de overwinning staat Real Madrid zevende met 7 punten uit 5 wedstrijden. Dat zijn er al 8 minder dan leider Barcelona, dat nog steeds geen punt verloor.