Rentree in stijl voor Fellaini Sport
Rentree in stijl voor Fellaini
Sport

Rentree in stijl voor Fellaini

Marouane Fellaini vierde zaterdag na bijna drie maanden afwezigheid zijn rentree in de hoofdmacht van Manchester United. De Luikenaar deed het voortreffelijk en kreeg flink wat lof toegezwaaid.

Doelpunten van Robin van Persie en Wayne Rooney schonken Manchester United een 0-2 zege op bezoek bij Crystal Palace. Maar alle ogen zaterdag waren gericht op Fellaini, die voor het eerst sinds 4 december opnieuw in de basis stond bij The Red Devils. De monstertransfer van de Luikenaar werd de voorbije maanden flink in twijfel getrokken in Engeland, maar bij zijn terugkeer gaf Fellaini zaterdag alvast een eerste wederwoord op het veld. De Rode Duivel kon meteen schitterende cijfers voorleggen. Fellaini won honderd procent van zijn tackles en zag 92 procent van zijn 71 passes aankomen. Daarmee behoorde hij tot het kruim van United.

"Het deed enorm veel deugd om na alle blessureleed opnieuw op het veld te staan", reageerde Fellaini. "Dat we meteen ook een belangrijke 0-2 zege pakken, is leuk meegenomen. Ik kijk nu uit naar onze afspraak in de Champions League van dinsdag. Het was een van de vele redenen om naar United te verhuizen."

"Voortreffelijk"

Fellaini had zaterdag zijn terugkeer met een doelpunt kunnen opsmukken, toen hij een zelf opgelegde kans uiteindelijk niet binnenschoot. Maar manager David Moyes was zo in de wolken over de prestatie van onze landgenoot, dat hij hem twee minuten voor het einde een applausvervanging gunde. "Hij deed het voortreffelijk", vond Moyes. "Hij kan ons team iets extra bijbrengen en heeft dat ook bewezen. Fellaini kwam drie maanden lang niet aan spelen toe. Dan is het logisch dat niet alles perfect is. Hij heeft nog wat tijd nodig om zijn absolute topniveau te bereiken, maar hij zal het maken bij United."

KUGU

Foto AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties