Review: Logitech G502 X gaming muis – Een verbetering maar geen homerun Sport
Review: Logitech G502 X gaming muis – Een verbetering maar geen homerun
Sport

Review: Logitech G502 X gaming muis – Een verbetering maar geen homerun

De volledige eindscore en de plus en minpunten van de Logitech G502 X kan je bekijken op onze gaming website 1337 Games.

Als je denkt aan top gaming muizen dan staat de Logitech G502 zeker in de top 5. De muis werd in korte tijd heel populair door de vormfactor die heel goed in de hand ligt, hele goede specificaties en de infinite scrollwiel. Logitech komt nu met de G502 X, een verbeterde versie van de populaire gaming muis. Wij zijn aan de slag gegaan met de bedrade versie van deze nieuwe muis. Of het de moeite waard is, lees je in deze review.

Technische specificaties

De Logitech G502X beschikt over high end specificaties. De muis heeft een prijskaartje van €89,99. Daarvoor krijg je een Hero Sensor met een maximale DPI van 25.000, wat heel hoog is. Wat betreft switches heeft Logitech gekozen voor Lightforce Hybrid switches. Dit is een optical switch wat heel snel kliks registreert, maar het voelt mechanisch. Je krijgt dus hele fijne kliks met een hele hoge activeringssnelheid, een feature die vooral competitieve gamers zullen waarderen.

De Logitech G502 X is een bedrade gaming muis met een gewicht van 89 gram, wat ongeveer 30 gram minder is dan de G502 Hero. Het gewicht geeft een premium gevoel zonder dat het te zwaar aanvoelt om snelle bewegingen te doen tijdens het gamen. De kabel is helaas een tegenvaller. Het is een standaard rubberen kabel, wat een beetje goedkoop aanvoelt. Veel gaming muizen boven de €50 hebben een gewoven kabel die niet in de knoop gaat, beter oogt en premium aanvoelt. Logitech lijkt hier te hebben bezuinigd. Ook is de kabel vastgemaakt aan de muis. Mocht er dus ooit een defect optreden in de kabel, dan moet je de hele muis vervangen.

Logitech komt ook met de G502 X Lightspeed en G502 X Plus. Dit zijn beide draadloze versies van de G502X waarbij de Plus-versie RGB-verlichting heeft. Wat betreft specificaties zijn alle G502 X-muizen hetzelfde, maar de draadloze muizen hebben hogere prijskaartjes. Het is goed dat Logitech opties geeft voor bedraad, draadloos en draadloos met extra’s.

Review: Logitech G502 X gaming muis – Een verbetering maar geen homerun

Cleaner design

De Logitech G502 lijkt heel veel op de muis uit 2014 of de recentere G502 Hero. De G502 X is meer verbeterd in de kleine details. Zo zijn er geen scherpe randen meer bij de rechter en linker muisknoppen. De zijknoppen zijn ietsje groter, hebben een betere klik en weg zijn de zilveren accenten. De G502 is vergeleken met voorgaande modellen iets minder hoekig en heeft als geheel een meer cleaner uitstraling. Aan de zijkanten waar je duim en pink op komt te rusten, zijn er nu fijne texturen. Deze zorgen voor extra comfort, maar ook voor een betere grip. De Logitech G502 X is geschikt voor de mensen die een voorkeur hebben voor een palm of een claw grip.

Het scrollwiel van de G502X heeft een eigen switch en een knop waarmee gebruikers kunnen wisselen van modi. Door op deze knop te drukken, voelt het scrollwiel geheel anders. Standaard is tandwiel-scrollen ingeschakeld die behoorlijk luid kan worden. Vrij draaien daarentegen is behoorlijk stil en heel snel. Beide modi voelen prima aan, maar helaas niet zo goed als het infinite scrollwiel van voorgaande modellen. Op dit gebied voelt het scrollwiel van de G502 X toch als een stapje terug vergeleken met eerdere G502-muizen.

De DPI aanpassen kan via de twee knoppen die te vinden zijn aan de linkerkant van de linkermuisknop. De G502 X heeft verder een tweede functie om de DPI aan te passen, een zogenaamde ‘rocker’-schakelaar die je met je duim kan indrukken. Omdat deze bij je duim is, kan je het heel snel indrukken bijvoorbeeld tijdens het spelen van een competitieve game. De schakelaar kan vervangen worden, omdat het is vastgemaakt is met een magneet. Een extra magnetische knop wordt meegeleverd in het doosje van de G502 X.

Review: Logitech G502 X gaming muis – Een verbetering maar geen homerun

PTFE en geen RGB

Logitech heeft voor de onderkant van de muis gekozen voor PTFE-voeten. Dat zijn op dit moment de beste voeten die een muis kan hebben. De muis beweegt hiermee extreem soepel, ook op ruwe ondergronden zoals een tapijt. Bij een muis met PTFE-voeten, hoef je in principe geen muismat te gebruiken voor een goede ervaring. De muis registreert, beweegt en remt perfect op alle ondergronden.

Wat wel jammer is van de G502 X, is dat er geen RGB is. Logitech heeft RGB enkel en alleen bewaard voor de meest dure G502 Plus. We begrijpen dat dit een selling point is voor het duurste model, maar RGB-verlichting is eigenlijk logischer bij een bedrade muis. Verlichting gaat namelijk ten koste van batterijduur en bij een bedrade muis heb je dit probleem niet. De oude G502-muizen hadden bijvoorbeeld wel een lichtgevend logo. Omdat niets opgelicht wordt bij deze muis, voelt het toch wat minder ‘gamer’ aan. Het voordeel is wel dat je deze muis prima kan gebruiken op school en werk, omdat het niet zo opvallend oogt.

Review: Logitech G502 X gaming muis – Een verbetering maar geen homerun

Logitech G Hub

Om je muis geheel naar wens in te stellen moet je gebruikmaken van de Logitech G Hub PC software. De software heeft een gebruikersvriendelijk overzicht waar alle features op staan. De G Hub is niet alleen compatibel met je muis, maar met al je Logitech G-producten.

De Logitech G502 X heeft onboard memory. Dat wil zeggen dat gegevens opgeslagen worden op de muis en niet je PC software. De muis heeft geheugen voor maximaal 5 profielen. Bij ieder profiel kan je de toetsaanslag, opdrachten, macro’s en andere functies aanpassen. Omdat er 5 profielen zijn, kan je bijvoorbeeld een MMO, MOBA en een aparte shooter profiel aanmaken. Omdat alles wordt opgeslagen op de muis, kan je al je instellingen meenemen wanneer je deze muis gebruikt op een ander systeem.

Conclusie

De Logitech G502 X is een hele fijne muis geworden. Op veel vlakken zijn er verbeteringen zoals hybrid switches, minder gewicht, ronde hoeken, betere grip, PTFE-voeten en beter klikkende zijknoppen. Niet alles is helaas een verbetering. Zo is het scrollwiel een stapje terug vergeleken met de geweldige infinite scrollwiel van voorgaande modellen. Ook de kabel valt tegen omdat het een standaard rubberen kabel is, in plaats van een premium gewoven kabel. Wil je RGB-verlichting op je muis, en de meeste gamers willen dat, dan moet je het duurste model kopen. Deze bedrade versie heeft geen RGB, terwijl voorgaande modellen wel een lichtgevend logo hadden. De Logitech G502 X is dus twee stappen vooruit, maar jammer genoeg ook een stap achteruit.

Je kan de Logitech G502 X, G502 Lightspeed en G502 Plus hier kopen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties