Review: Nacon Revolution X Pro – De eerste next-gen Pro-controller Sport
Review: Nacon Revolution X Pro – De eerste next-gen Pro-controller
Sport

Review: Nacon Revolution X Pro – De eerste next-gen Pro-controller

De volledige eindscore en de plus en minpunten van de Nacon Revolution X Pro kan je bekijken op onze gaming website 1337 Games.

Nacon de bekende fabrikant van geavanceerde Pro-controllers, met name voor de PlayStation 4, heeft eindelijk een samenwerking met Microsoft. Tijdens de Xbox One-generatie heeft Nacon nooit een Pro-controller uitgebracht voor team groen, maar met de Xbox Series-consoles komt daar verandering in. De Nacon Revolution X Pro is gemaakt voor de Xbox-consoles. Het is ook Nacon’s eerste Pro-controller voor de nieuwe generatie. Is de Nacon Revolution X Pro, een controller die je moet overwegen?

De Nacon Revolution X Pro

De Nacon Revolution X Pro is een Pro-controller met verschillende features om je game-ervaring naar een hoger niveau te tillen. De controller is compatibel met de Xbox Series X, Xbox Series S, PC en de Xbox One.

De controller is per direct verkrijgbaar en heeft een prijskaartje van €109,99, wat best gunstig geprijsd is. Nacon heeft in het verleden Pro-controllers uitgebracht die veel hoger geprijsd waren. De concurrentie waaronder Scuff, Razer en Microsoft’s eigen Xbox Elite-controllers, zijn hoger geprijsd. Wel is dit een puur bedrade controller. Er is geen bluetooth of ondersteuning voor de Xbox Wireless Protocol. Dat is wel jammer, vooral als er veel afstand is met de tv. Op een PC vinden wij een bedrade controller geen probleem, maar in de woonkamer is het gewoon niet fijn om een lange kabel over de vloer te zien.

Een voordeel van een bedrade verbinding is dat er geen latency en dus geen input lag is. Bij een draadloze verbinding is dit wel het geval. Dit merk je bijvoorbeeld bij games waar je heel snel op een bepaalde reeks knoppen moet drukken voor een combo. Bij een bedrade verbinding worden de inputs veel sneller geregistreerd waardoor combo’s foutloos uitgevoerd kunnen worden.

Review: Nacon Revolution X Pro – De eerste next-gen Pro-controller

Wat zit er in de doos?

In de doos van de Nacon Revolution X Pro krijgt je uiteraard de controller. Verder is er een 3 meter lange USB-kabel, bekleed met decoratiestof. Dit zorgt ervoor dat de kabel niet in de knoop gaat. Verder is er een case te vinden waar je de controller in kan doen om bijvoorbeeld mee te nemen naar een eSports-toernooi. De case is groot genoeg om alle onderdelen van de controller in te doen, en het is stevig aan de buitenkant. Dit zorgt voor optimale bescherming, want de harde buitenkant zorgt ervoor dat er geen druk komt op de controller zelf.

Verder zijn er boekjes, handleidingen, thumbstick grips, een doekje en gewichten te vinden in de doos. Laatstgenoemde is heel interessant, want met de gewichten bepaal jij hoe zwaar je controller gaat wegen. Wil je dat je controller best zwaar aanvoelt, dan kan je een extra gewicht in de controller stoppen. Nacon levert gewichten van 10, 14 en 16 gram. Wil je dat je controller helemaal niet zwaar aanvoelt, dan stop je 10 gram in de controller, of je gebruikt helemaal geen gewichten. Wij vonden 16 gram wel prettig aanvoelen, het zorgde net wat meer voor een premium gevoel.

Als laatste krijg je van Nacon extra ijzeren rondingen om de bewegingen van de analoge sticks aan te passen. Door je sticks dikker te maken, zorg je ervoor dat je minder met je duim hoeft te bewegen voor registratie. Je past als het ware de gevoeligheid van de sticks aan met hardware. Via software is dit ook te doen, maar daarover later meer.

Review: Nacon Revolution X Pro – De eerste next-gen Pro-controller

Oogt en voelt premium

De Nacon Revolution X Pro-controller is een groter dan de standaard Xbox-controller. Mensen met grote handen zullen de Nacon Revolution X Pro alleen al bij het vasthouden, prettiger vinden. De controller oogt heel strak met veel details bij alle onderdelen. De onderkant is gemaakt van plastic met mini texturen, zodat je net wat betere grip krijgt tijdens het gamen. Het Xbox-logo wordt verlicht. De rechter analoge stick heeft een RGB-ring die ook verlicht wordt. Deze kan je helaas niet helemaal uitschakelen. Tussen de D-pad en de rechter analoge stick zijn er vier kleine lampjes die aangeven op welke profiel de controller staat.

Tijdens het gamen voelt de controller goed aan. Het is wel even wennen, vooral als je gebruikmaakt van de vier knopjes aan de achterkant. De A, B, X en Y-knoppen hebben een fijne klik. De tril motor in de controller voelt net zo goed aan als de Xbox Wireless controller. De pookjes hebben een goede grip door de texturen waar je duim op komt. Deze kan je indien gewenst, ook aanpassen met de extra onderdelen is de doos.

Een minpunt voor ons is de D-pad wat wederom één geheel is. Deze D-pad is dezelfde als die in de Nacon Revolution-controllers voor de PlayStation 4. Het werkt goed bij de meeste games, maar niet voor fighting games en 2D platformers. Omdat het één geheel is, kan de controller een klik naar bijvoorbeeld rechts, registreren als rechtsboven. Dan gaat je personage springen naar rechts in plaats van lopen naar rechts. Omdat precisie hier ontbreekt, is deze controller niet echt geschikt voor dat soort games. De standaard Xbox-controller is wat betreft de D-pad, simpelweg beter.

Review: Nacon Revolution X Pro – De eerste next-gen Pro-controller

De edge tijdens het gamen

De Nacon Revolution X Pro kan zorgen voor een voordeel tijdens het gamen. Deze controller heeft namelijk meerdere features om je een ‘edge’ te geven tijdens het gamen. Zo zijn er op de achterkant van de controller vier extra knoppen te vinden die je zelf kan instellen. Zo kan je één knop aan de achterkant instellen om melee-aanvallen te doen in shooters. In plaats van het drukken op de analoge stick kan je heel snel op de achterknop drukken om vliegensvlug een melee kill te maken. Zo kan je de vier knoppen naar wens instellen om je gameplay, net wat effectiever te maken.

De Nacon Revolution X Pro-controller heeft verder vier profielen die je kan instellen op de controller. Met een lichtje zie je welke van de vier profielen op actief staan. Zo kan je een profiel instellen voor Rainbow Six Siege waar je zo precies mogelijk moet mikken voor het maken van kills. Je kan bij de Rainbow Six-profiel de gevoeligheid van de pookjes veranderen zodat het richten voor net wat beter werkt. Met een druk op de knop kan je dan overschakelen naar een ander profiel om bijvoorbeeld Call of Duty te spelen. Hier draait het om snelheid, waardoor je de gevoeligheid van het richten op hoger kan zetten. Ook kan je bijvoorbeeld de gevoeligheid van de trigger veranderen zodat je al begint met schieten wanner je de trigger een klein beetje indrukt. Je krijgt dan een ‘hair trigger effect’, terwijl mensen met een normale-controller pas schieten wanneer de knop helemaal is ingedrukt.

Het instellen van profielen gaat via de officiële Nacon PC applicatie. Het is ook mogelijk om profielen te downloaden via de Nacon website, als je zelf niet aan de zeer uitgebreide instellingen wil zitten. De bestanden op de website zijn geüpload door andere spelers. Voor vrijwel iedere multiplayer-game zijn er wel profielen te vinden op de website. Je download zo’n profiel en zet het via de Nacon-applicatie over naar je controller. In de software kan je verder de RGB-verlichting van de controller aanpassen en is het mogelijk om je controller te voorzien van nieuwe updates.

Review: Nacon Revolution X Pro – De eerste next-gen Pro-controller

Dolby Atmos inbegrepen

Een pluspunt bij de Nacon Revolution X Pro, is dat deze controller Dolby Atmos ondersteund via de 3.5mm headphone jack. Bij de standaard Xbox-controller moet je een aparte licentie kopen om gebruik te maken van de hoogwaardige audio van Dolby Atmos. Bij de Revolution X Pro, krijg je toegang tot Dolby Atmos zonder extra kosten. Dolby Atmos komt met name tot zijn recht bij filmische games of games die 3D ruimtelijke audio ondersteunen. Games als Gears 5, Overwatch, Forza Horizon 4 en Ori and the Will of the Wisps, klinken geweldig met Dolby Atmos.

https://www.youtube.com/embed/x1oL7JOG09o

Conclusie

De Nacon Revolution X Pro is een hele fijne Pro-controller voor de Xbox-consoles en de PC. Nacon doet veel goed bij de eerste next-gen pro-controller. Het is stevig gebouwd, ziet er strak uit, voelt goed in de hand, ondersteund Dolby Atmos en heeft heel veel opties om je gameplay aan te passen. Met hardware kan veel aanpassen zoals het gewicht, maar ook de snelheid van de pookjes. Via software kan je van A tot Z allerlei instellingen zoals de gevoeligheid, triggergevoeligheid en responscurve tot in kleine details wijzigen. De vier profielen die je kan opslaan op de controller maakt dit heel erg geschikt voor de competitieve gamers. Met een druk op een knop kan je bijvoorbeeld overschakelen van een shooter naar een sportgame-profiel.

Toch is deze controller niet perfect. Zo is het niet draadloos te gebruiken en is de D-pad niet echt geschikt voor 2D-games. Desalniettemin is de Nacon Revolution X Pro een hele fijne controller, die ook nog goedkoper is dan veel alternatieve Pro-controllers van concurrenten.

Je kan de Nacon Revolution X Pro-controller hier kopen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties