Review: Watch Dogs Legion – Londen bevrijden met jouw unieke hackersgroep Sport
Review: Watch Dogs Legion – Londen bevrijden met jouw unieke hackersgroep
Sport

Review: Watch Dogs Legion – Londen bevrijden met jouw unieke hackersgroep

De eerste Watch Dogs-game had een revolutie moeten zijn. Dat was het deels wel door alles wat te hacken was, maar de game was simpelweg saai en repetitief. Watch Dogs 2 was leuker en vooral kleurrijker maar ook die game had soortgelijke problemen. Nu komt Ubisoft met Watch Dogs Legion, een game waar jij als het ware het verhaal vormgeeft met jouw keuzes. Is Watch Dogs Legion de moeite waard?

Naam zuiveren en Londen heroveren

De eerste Watch Dogs-game speelde zich af in Chicago en de tweede in San Francisco. Nu verruilen we Amerika met Europa want Londen heeft blijkbaar als één van de eerste ctOS 3.0 geaccepteerd. Alles in de hoofdstad van Engeland is verbonden aan dit besturingssysteem. Het verhaal speelt zich af in een nabije toekomst waar technologie, AI en alle soorten apparatuur met het internet verbonden is. Dat zorgt voor een wereld van mogelijkheden, want jij speelt wederom als hackersorganisatie DedSec.

DedSec is een goede hackersorganisatie die met het hacken en stelen van informatie, Londen juist wil verbeteren. Al gaat dat niet zo goed in het verhaal. Meteen aan het begin van de game zorgt een terroristische organisatie genaamd Zero Day ervoor dat Londen in chaos terecht komt. Dedsec krijgt hier de schuld van en de meeste leden worden opgepakt. Dedsec is niet meer sterk en zeker niet meer geliefd. Jij moet de weder opstand beginnen, je naam zuiveren en de echte vijanden opsporen.

Tijdens het verhaal moet je eerst een sterk team samenstellen vervolgens moet je onderzoek doen naar de explosies, Zero Day, verschillende bendes die actief zijn in Londen en de militaire organisatie die de politie heeft vervangen. Het verhaal is best interessant en wordt voornamelijk naar je gebracht via AI bot genaamd Bagle (beste te vergelijken met Jarvis uit de Marvel-films) en Dedsec-leider Sabine. Wie je ook speelt in Watch Dogs Legion, deze twee staan je altijd te woord. Het verhaal is niet heel filmisch zoals een Red Dead Redemption of Horizon Zero Dawn. Wel is dit wat ons betreft het beste verhaal in een Watch Dogs-game tot nu toe.

Review: Watch Dogs Legion – Londen bevrijden met jouw unieke hackersgroep

Londen in chaos

Dit is niet de Londen die wij kennen maar een Londen in de nabije toekomst. Na de gebeurtenissen van Zero Day, heeft de regering heel hard opgetreden. Overal staan er scanners, zwaarbewapende militairen, ondervragingen, protesten en vliegen er veel soorten drones in de lucht, waaronder politiedrones die kunnen snipen.

Londen oogt als een stad in de toekomst maar voelt zeker niet sci-fi aan. Alles lijkt namelijk realistisch. Drones, AI, internet of things, zelfrijdende auto’s, elektrische auto’s, hologrammen, reclameborden en meer zijn allemaal technologie waar momenteel in onze wereld aan gewerkt wordt.

Wat bij ons een zeer goede indruk heeft gelaten is hoe levend Londen aanvoelt. De straten zijn erg druk. Iedere NPC is met iets bezig. Je ziet mensen die bloemetjes leggen, mensen die protesteren, mensen die aan het bellen, eten, babbelen, sporten en meer zijn. Bij veel Ubisoft-games waren de NPC’s vooral gekopieerd geplakt. Dat is in Watch Dogs Legion veel minder het geval, wat zorgt voor een realistischere en levendige wereld. Ook alle gebieden en straten in Londen voelen uniek aan en hebben een technologie make-over gekregen.

Review: Watch Dogs Legion – Londen bevrijden met jouw unieke hackersgroep

Iedereen is speelbaar

Wat Watch Dogs Legion met name anders doet aanvoelen dan voorgaande games of zelfs andere open wereld-games, is dat er geen vaste hoofdpersoon is. Alle NPC’s zijn speelbaar in deze game. Een timmerman, skate boarder, graffiti guy, streamer, zakenman, huurmoordenaar, racer en zelfs een oude oma. Met je in-game smartphone kan je een persoon hacken en zo informatie krijgen zoals skills, ideologie, mening over DedSec en meer. Iedereen is te rekruteren naar hackersorganisatie DedSec. De hoofdpersoon is niet één persoon zoals in veel games, in Watch Dogs Legion draait het niet om een held maar om een organisatie. Jij bepaalt wie hier een rol krijgt.

Sommige NPC’s doen er moeilijker over om zich aan te sluiten bij DedSec dan anderen. Om deze mensen te overtuigen moet je een recruitment missie uitvoeren. Om een potentieel persoon te rekruteren naar DedSec, moet je eerst een side quest doen voor hem of haar. Zo moet je bijvoorbeeld informatie downloaden of fotograferen vanuit een zwaarbewaakte server. Of je kan een missie krijgen waarbij je een belangrijk item zoals een militaire wagen of spiderbot moet stelen en leveren. Door het doen van rekruut-missies heb je eigenlijk oneindig veel quests die je kan doen, wat weer goed is voor de replaywaarde.

Review: Watch Dogs Legion – Londen bevrijden met jouw unieke hackersgroep

Unieke NPC's

Dat iedereen speelbaar is, een eigen stem, loudout, persoonlijkheid, animaties en meer heeft is ronduit indrukwekkend. Wij kunnen ons niet voorstellen hoeveel werk dit heeft gekost om iedere NPC speelbaar te maken en uniek te doen aanvoelen. Jouw personage reageert anders op dialogen en gebeurtenissen dan bijvoorbeeld een andere speler, want je speelt niet met hetzelfde personage. Hoewel de missies niet veranderen, is de belevenis in deze game uniek per speler. Daarnaast is het mogelijk om permadeath in te schakelen. Dit zorgt voor extra spanning in de game want dood is dan echt dood. Dan moet je verder met een andere persoon die je hebt gerekruteerd.

Uiteindelijk hadden we een team samengesteld bestaande uit een rechercheur, een student, een oude oma, een assassin, een boxer, een constructiemedewerker, een zakenman, een street artist, een chauffeur en een spion. Alle teamleden die wij hadden samengesteld hadden unieke vaardigheden, voice-over met eigen accent, loadout, outfit en skills. De Assassin kan bijvoorbeeld met een sniper aan de slag terwijl de spion een silenced gun heeft. De rechercheur kan zonder vragen een zwaarbewaakt gebouw binnen terwijl anderen dat niet kunnen. De game moedigt je aan om de juiste persoon voor de juiste missie te kiezen.

Veel te doen in Londen

Het typische Ubisoft open wereld design is ook hier weer terug. De map zit vol met activiteiten zoals het uitschakelen van targets, downloaden van informatie, reclameborden die je kan veranderen in naam van Dedsec, underground gevechten waar je aan kan deelnemen, protesten die je kan stoppen en meer. Er zijn veel activiteiten maar zoals we gewend zijn van Ubisoft-games, zijn dit vooral kopieer en plakwerk maar dan op verschillende locaties. Er is in ieder geval veel te doen in Londen naast de main en rekruut-missies. Bovendien zijn er mogelijkheden om deel te nemen aan dart-wedstrijden, post bezorgen en je kan zoeken naar collectibles.

Review: Watch Dogs Legion – Londen bevrijden met jouw unieke hackersgroep

Upgrades en microtransacties

De collectibeles zijn niet zomaar want het zijn belangrijke Tech Points. Hiermee kan je nieuwe skills kopen zoals het counter hacken van een attack drone of het tijdelijk onzichtbaar worden. Wanneer je alle skills hebt ontgrendeld, dan ben je als het ware een meester hacker. Dan is het niet al te moeilijk om missies te doen zonder zelf je handen vuil te maken.

Watch Dogs Legion bevat wel microtransacties maar gelukkig is er dit keer geen controversieel booster zoals die in Assassin’s Creed Odyssey. Met echt geld kan je in-game currency kopen of kant en klare personages. Beide heb je niet nodig en kan je gewoon in-game krijgen door de game gewoon te spelen. Geen storende microtransacties dus in Watch Dogs Legion.

Review: Watch Dogs Legion – Londen bevrijden met jouw unieke hackersgroep

Speelt lekker

Een groot pluspunt is dat Watch Dogs Legion heel lekker speelt. Het hacken gaat heel eenvoudig en is behoorlijk gebruikersvriendelijk. Het besturen van auto’s, motoren en andere voertuigen zoals een drone of een bot is ook heel goed gedaan. Alles wat te besturen is in deze game, is heel responsief.

Ook het schieten voelt goed. Sommige personages beschikken over non-lethal wapens en andere of gewone wapens. Iedere personage heeft een eigen loadout en kan beschikken over unieke wapens. Zo had onze oude oma een dodelijke revolver in bezit terwijl de assassin een sniper rifle had. Het is niet mogelijk om wapens op te rapen van vijanden of wapens te wisselen tussen teamleden. Wanneer je een personage rekruut naar DedSec moet je dus ook goed kijken naar de wapens die ze in bezit hebben.

Stealth is ook heel goed gedaan in Watch Dogs Legion. Veel missies hebben we gedaan zonder dat we waren ontdekt. Wanneer je achter een vijand staat kan je ze heel makkelijk onschadelijk maken zonder geluid te maken. Wanneer je wel wordt ontdekt word je niet meteen beschoten maar komen vijanden je slaan en schoppen. Pas als jij een wapen trekt, doen zij dat ook. Het vechten zelf kan je het beste vergelijken met de Batman Arkham-serie, waarbij je moet counteren als er een aanval komt.

Review: Watch Dogs Legion – Londen bevrijden met jouw unieke hackersgroep

Graphics en performance

Watch Dogs Legion ziet er heel goed uit en wij hebben de game gespeeld op de PS4. Op de next-gen consoles gaat deze game er nog beter uitzien met onder andere Ray Tracing. Er is zoveel licht in deze game van reclameborden, sirenen, neonlichten en hologrammen. De reflecties van deze lichtpunten zullen de graphics van deze game met Ray Tracing ongetwijfeld naar een hoger niveau tillen. Soms zijn de gezichten van NPC’s niet altijd even mooi en de lip sync is niet altijd precies.

Wat betreft performance draait de game goed met heel soms een kleine framedrop. Een kleine punt van kritiek is dat het soms een seconde of drie duurt na het doen van een objective totdat Bagle of Sabine beginnen met praten. Wij vermoeden dat dit te maken heeft met het laden van het gesprek, en dat dit wordt opgelost met de snelle SDD’s in de nieuwe Xbox en PlayStation. Een ander punt wat zeer waarschijnlijk wordt aangepakt op de PS5 en Xbox Series X en S, zijn de lange laadtijden in het algemeen. Wanneer je de game opstart, sterft of een cutscene begint, zijn de laadtijden best lang.

Conclusie

Watch Dogs Legion is een geslaagde game. Het doet heel veel goed zoals de realistische en prachtige open wereld, dat iedereen speelbaar is, dat iedereen uniek aanvoelt en het speelt heel lekker. Of het nou het hacken, schieten of rijden is, gameplay zit uitstekend in elkaar in Watch Dogs Legion. Het verhaal is best boeiend waarbij hedendaagse vraagstukken aan bod komen zoals privacy en dat alles met elkaar is verbonden en dus eigenlijk ook te hacken is. Het verhaal is het beste in een Watch Dogs-game tot nu toe, maar het is nog altijd niet mind blowing. Er zijn wat technische issues maar de meeste daarvan worden opgelost door de krachtige hardware in de aankomende nieuwe consoles. Voor liefhebbers van open wereld sandbox-games, kunnen wij Watch Dogs Legion met genoegen aanraden.

Koop Watch Dogs Legion hier met veel in-game extra’s voor de standaard prijs.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties