Ribéry én bal ontploffen tijdens Bayern-FC Köln (video's) Sport
Ribéry én bal ontploffen tijdens Bayern-FC Köln (video's)
Sport

Ribéry én bal ontploffen tijdens Bayern-FC Köln (video's)

Het was een bewogen wedstrijd tussen Bayern München en FC Köln vrijdagavond. Eerst ontplofte de bal nadat Daniel van Buyten er een lel op had gegeven. En even later was het de beurt aan sterspeler Franck Ribéry. Die deelde eerst een kopstoot uit en greep vervolgens een tegenspeler bij de keel. Dat leverde hem meteen twee keer geel op en een roemloze exit van het veld.

Het ‘ontplofte bal’ –incident gebeurde na een vrije trap voor Bayern. Daniel van Buyten legde aan en zag de bal vervolgens op de noppen van een voetbalschoen van een tegenstander ontploffen. Arjan Robben kegelde de geëxplodeerde bal al lachend het publiek in.
Het lachen verging de ploeg echter na het ‘ontplofte Ribéry’-incident. Na een mislukte actie voor de goal toonde die nog eens zijn korte lontje door een tegenspeler een (halve) kopstoot te geven. Gele kaart voor beide heren, maar Ribéry vond dat blijkbaar nog niet voldoende. Toen hij amper enkele seconden later nog eens dezelfde tegenstander bij de keel greep, keek hij voor de tweede keer tegen geel aan. Rood dus voor Ribéry die vanuit de tribunes mocht toekijken hoe zijn ploeg alsnog met 3-0 won.
Trainer Jupp Heynckes reageerde na de wedstrijd dat “Ribéry weliswaar geprovoceerd werd. Maar hij moet leren koel en gedisciplineerd te reageren. Dat heeft hij niet gedaan en daarmee benadeelt hij zijn ploeg”. Of zijn uitsluiting daardoor nog een staartje krijgt, is niet duidelijk. (AH)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties