Rob Ruijgh tekent bij team Timmy Simons, Scarponi naar Astana Sport
Rob Ruijgh tekent bij team Timmy Simons, Scarponi naar Astana
Sport

Rob Ruijgh tekent bij team Timmy Simons, Scarponi naar Astana

Rob Ruijgh heeft onderdak voor volgend jaar. De 26-jarige Nederlander tekende donderdag een contract dat hem voor één jaar bindt aan Vastgoedservice, de nieuwe Belgische formatie van Rode Duivel Timmy Simons. Ruijgh kwam sinds 2010 uit voor Vacansoleil-DCM, dat ophield te bestaan.

In 2011 debuteerde Ruijgh met een mooie 21e plaats in de Ronde van Frankrijk. Het jaar nadien moest hij echter opgeven, net als in de Ronde van Spanje. In de Ronde van Italië werd hij dit seizoen 54e. Als renner van het continentale Vastgoedservice zal hij de grote ronden volgend jaar moeten missen. "Maar ik had ook zonder ploeg kunnen zitten. Gegeven de situatie in het wielrennen ben ik hier heel blij mee", vertelde de in het Limburgse Rekem wonende renner.

Scarponi

De 34-jarige Italiaanse wielrenner Michele Scarponi gaat volgend seizoen bij Astana aan de slag. Scarponi komt over van het Italiaanse Lampre-Merida en ondertekende bij de Kazachse wielerformatie een contract voor één seizoen. Dat maakte Astana donderdag bekend.

Met de komst van Scarponi is de ploeg voor volgend seizoen volledig. De vinnige Italiaan is steevast een outsider in de grote ronden en daar wil ploegleider Alexandre Vinokourov hem ook uitspelen. "Michele wordt onze wegkapitein in mei. Met zijn ervaring in de Giro moet hij er mikken op het podium en tegelijkertijd onze talenten Fabio Aru en Alexey Lutsenko bijstaan", aldus Vinokourov.

Scarponi won de Giro al in 2011, nadat winnaar Alberto Contador geschrapt werd wegens dopinggebruik.

Belga Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties