Robert Kubica start met revalidatie - Pool voelt geen pijn meer Sport
Robert Kubica start met revalidatie - Pool voelt geen pijn meer
Sport

Robert Kubica start met revalidatie - Pool voelt geen pijn meer

De Poolse F1-rijder Robert Kubica is twee weken na zijn zware crash gestart aan zijn revalidatie. Zijn arts beweert dat hij mentaal sterk genoeg is en zelfs geen pijn meer voelt.

Na het zware ongeval ging de pechvogel al meerdere keren onder het mes. Er vonden ingrepen plaats aan zijn hand, arm en been. Vorige week mocht de Pool intensieve zorgen verlaten.

"Kubica heef zijn eigen kamer zodat hij het zo comfortabel mogelijk heeft. Hij is al begonnen met wat rustige handoefeningen waarbij hij zijn vingers buigt", aldus zijn arts. "Dat lukt hem een beetje en hij heeft al een beetje het gevoel terug in zijn vingers. Het is heel belangrijk dat er geen infecties zijn opgetreden. Dat was onze grootste zorg."

De geneesheer is naar eigen zeggen erg onder de indruk van de progressie die Kubica maakt. De F1-piloot zou wel nog weken in het ziekenhuis moeten blijven.

"Er kunnen nog altijd infecties en andere complicaties de kop opsteken. We moeten het verband dus om de paar dagen vervangen. Over twee weken zullen we beoordelen wat de volgende stap zal zijn", besluit de arts.

De Duitser Nick Heidfeld zal de Pool dit seizoen vervangen bij Lotus-Renault.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties