Robin van Persie legt Hollandse ex-international het zwijgen op Sport
Robin van Persie legt Hollandse ex-international het zwijgen op
Sport

Robin van Persie legt Hollandse ex-international het zwijgen op

’t Is ambras. Tussen een hoopje Hollandse ego’s. Meer bepaald de captain van Oranje en zijn grootste kritiekleverancier Pierre van Hooijdonk. Van Persie kon daar namelijk helemaal niet mee om stak dat niet onder stoelen of banken.
Mooie 3-0-cijfers gisteren van onze Hollande vrienden. Absoluut geen Duitse moordmachine – en Brazilië krijgt meer en meer zielige San Marino-allures – maar een derde plaats is mooi. Al vonden heel wat critici dat Nederland het over het algemeen helemaal niet zo goed deed. Of dat sommige topspelers nooit hun verwachtte niveau behaalden. Ex-international én analist Pierre van Hooijdonk had het dan vooral gemunt op spits Robin van Persie. Zo vond ie van Persies duikgoaltje heel mooi en spectaculair, maar bracht ie voor de rest niet veel bij.

Gisteren reageerde van Persie voor de camera op die (misschien wel terechte) kritiek. “Er zit kennelijk veel wrok uit het verleden bij hem”, doelt hij op hun gezamenlijk verleden bij Feyenoord, alwaar groentje van Persie ooit eens een vrije trap voor de neus van toenmalige clubheld Van Hooijdonk wegkaapte. “Hij moet lekker iets anders gaan doen, met zijn familie ofzo, of gaan golfen. Op zijn mening zit niemand te wachten. Ik vind het jammer dat hij zo'n platform krijgt om zijn verhaal te doen. Ik kan heel goed omgaan met kritiek. Maar wat Van Hooijdonk doet, is onrust zaaien. Hij is niet goed bezig en heeft geen sterke argumenten. Het komt bij hem niet uit een goed hart”, klinkt het.

Van Hooijdonk zelf probeerde achteraf in de studio een beetje te bekoelen door een eind te maken aan het gezever. “Ik denk dat de wrok bij iemand anders zit. Ik constateer alleen iets wat heel Nederland heeft gezien. Ik ben hier wel klaar mee”, aldus de 46-voudige international. Tja, het zijn en blijven Hollanders, zeker? (KDN)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties