Rode Duivel betrokken bij omkoopschandaal? Sport
Rode Duivel betrokken bij omkoopschandaal?
Sport

Rode Duivel betrokken bij omkoopschandaal?

Er hing al een zweem van verdachtmaking rond Rode Duivel Jean-François Gillet, maar na de laatste berichten zal dat er niet op beteren. Voor de tweede keer in zijn loopbaan wordt zijn club - een andere dan de eerste - ervan verdacht wedstrijden te hebben omgekocht.
Gillet speelt op dit moment voor de Italiaanse tweedeklasser Catania. Hij verhuisde in die richting in januari na een periode bij Torino. Sindsdien verdedigde hij 16 keer het doel. De politie heeft ondertussen zeven mensen opgepakt van de club omdat ze via omkoping het behoud in de Serie B zouden verzekerd hebben. Vooral enkele wedstrijden op het einde van het seizoen liggen onder de loep. Catania zou anders voor de tweede keer op rij gezakt zijn.

Voor Gillet is het een tweede keer dat hij in zo'n storm terecht komt. In 2013 mocht hij nog een schorsing van 43 maanden uitzitten, al werd die wel teruggebracht naar 13 maanden. Hij kreeg die schorsing vanwege vermeende omkoping bij Bari in het seizoen 2008-2009. In hoeverre Gillet iets te verwijten valt bij Catania, is niet bekend. Deze week raakte het nieuws bekend dat KV Mechelen hem zou willen aantrekken. (KA)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties