Rode Duivels-fans woedend op 'zuurpruim' Carl Huybrechts na domme uitspraken op Nederlandse tv Sport
Rode Duivels-fans woedend op 'zuurpruim' Carl Huybrechts na domme uitspraken op Nederlandse tv
Sport

Rode Duivels-fans woedend op 'zuurpruim' Carl Huybrechts na domme uitspraken op Nederlandse tv

Carl Huybrechts maakt zich weer niet populair in België.

De tijd dat Carl Huybrechts regelmatig op de Vlaamse tv was te zien, is allang voorbij. Hij probeert het nu dus maar op de Nederlandse tv. Gisteren was hij te zien op NOS 'Studio France' (de Nederlandse versie van Panenka). Er werd bij de Nederlanders lovend gesproken over de Rode Duivels en de Belgische fans. Zuurpruim Huybrechts vond het echter nodig om elke fan van de nationale ploeg tegen zijn schenen te trappen.

"Het gaat natuurlijk hoe langer hoe meer leven. Wij kennen niet het Oranjegevoel het hele jaar door: dat zwart-geel-rood komt er alleen als er een koning sterft of wanneer de Belgen het goed doen op een internationaal toernooi. Het wordt steeds groter en erger. Iedereen wil nu kaarten, die ook weer vrijkomen doordat er landen wegvallen. Het wordt een goldrush op de tickets."

Toen er feestbeelden werden getoond uit Antwerpen na de goals, zei de commentator dat dit wel erg op de Hollandse gekte leek. Zuurpruim Huybrechts was daar weer niet meer akkoord: "Mja, dat is niet helemaal vergelijkbaar. Bij ons is het meer zoals Halloween. Het bestaat niet echt, maar de commercie dringt het ons op. Wij zijn een staat maar geen natie, jullie zijn een natie. Jullie zijn een natie, hebben een nationaal gevoel. Bij ons hangt het allemaal maar met haken en ogen aan elkaar. De Rode Duivels zijn wat dat betreft erg welkom voor de Belgicisten, want dan horen ze bij elkaar."

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Carl Huybrechts momenteel gefileerd wordt op sociale media. Openlijk wordt er op Twitter getwijfeld aan zijn voetbalkennis. Bij veel mensen is er zelfs plaatsvervangende schaamte na zijn domme uitspraken. Dit is immers de man die België gisteren vertegenwoordigde op de Nederlandse televisie. (MG)

Bron: NOS / HLN

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties