Rode Duivels geplaatst voor EK 2016 in Frankrijk! Sport
Rode Duivels geplaatst voor EK 2016 in Frankrijk!
Sport

Rode Duivels geplaatst voor EK 2016 in Frankrijk!

Olee! ’t Is binnen! De Rode Duivels mogen er 99,9% zeker van zijn dat ze ook op het EK in 2016 mogen uitblinken. De loting vanmiddag viel alweer bijzonder goed mee, en dus mogen we – naast een Braziliaans feest – ook al dromen van een ‘Parisiennekesparty’!
Blijkt dat Marc Wilmots geluksfactor 10 bezit, want alweer hebben we praktisch de makkelijkst haalbare kaart geloot voor het EK 2016 in Frankrijk. Met Bosnië-Herzegovina, Israël, Wales, Cyprus en Andorra in poule B hoeven we absoluut niet met eieren in ons voetbalshort aan te treden. Integendeel, dat wordt knallen tegen de sterren op!

Even ter informatie: Bosnië-Herzegovina staat op de zeventiende plaats op de FIFA-ranking. Bekendste sterren zijn Manchester City-aanvaller Edin Dzeko en AS Roma-spelmaker Miralem Pjanic. Vervolgens wordt er gestreden tegen Israël, dat op plaats 56 staat. Bekend-in-de-oren-speler is Lior Refaelov, die momenteel serieus wat bad days beleeft bij Club Brugge. Wales – met Bale en Ramsey, plaats 51 – hoeft niet te veel uitleg meer, aangezien we in de vorige kwalificatie ook al tegen hen speelden. Toen werd er 0-2 voor België en 1-1. Cyprus en Andorra zijn de kleine broertjes van de bende. Met respectievelijk plaats 122 en 198 verwachten we een stevige pandoering van onze rode helden.

Nummer één en twee kwalificeren zich rechtstreeks – evenals de beste derde. Vervolgens spelen de acht overige derdes play-offs voor de laatste vier plekjes. Op papier een piece of cake, dus. Uitkijken maar! (KDN)

Poule A: Nederland, Tsjechië, Turkije, Letland, Ijsland, Kazachstan
Poule B: Bosnië-Herzegovina, BELGIË, Israël, Wales, Cyprus, Andorra
Poule C: Spanje, Oekraïne, Slovakije, Wit-Rusland, Macedonië, Luxemburg
Poule D: Duitsland, Ierland, Polen, Schotland, Georgië, Gibraltar
Poule E: Engeland, Zwitserland, Slovenië, Estland, Litouwen, San Marino
Poule F: Griekenland, Hongarije, Roemenië, Finland, Noord-Ierland, Faeroër Eilanden
Poule G: Rusland, Zweden, Oostenrijk, Montenegro, Moldavië, Liechtenstein
Poule H: Italië, Kroatië, Noorwegen, Bulgarije, Azerbeidzjan, Malta
Poule I: Portugal, Denemarken, Servië, Armenië, Albanië (en EK-organisator Frankrijk)

free polls

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties