Rode Duivels grijpen naast plaats in UEFA-team van 2012 Sport
Rode Duivels grijpen naast plaats in UEFA-team van 2012
Sport

Rode Duivels grijpen naast plaats in UEFA-team van 2012

De Europese voetbalbond heeft woensdag het UEFA-team van 2012 bekendgemaakt. Er zijn geen Belgen in opgenomen. Real Madrid en Barcelona leveren elk vier spelers.

In doel staat Iker Casillas (Real). De verdediging wordt gevormd door Sergio Ramos (Real), Gerard Piqué (Barça), Thiago Silva (Milan/PSG) en Philipp Lahm (Bayern).

Het kwartet op het middenveld bestaat uit Andres Iniesta (Barça), Xavi Hernandez (Barça), Andrea Pirlo (Juventus) en Mesut Ozil (Real). Lionel Messi (Barça) en Cristiano Ronaldo (Real) vormen het spitsenduo.

De laureaten werden gekozen door de bezoekers van de UEFA-website. Een recordaantal van 5,3 miljoen stemmen werd uitgebracht, twintig procent meer dan voor de ploeg van 2011.

Eerder deze maand maakte de FIFA op het Gala van de Gouden Bal het Wereldelftal 2012 bekend. Ook in die ploeg, gekozen door de spelers zelf, stonden geen Rode Duivels, al maakten Vincent Kompany en Eden Hazard wel deel uit van de voorselectie.

Belga Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties