Rode Duivels hebben eigen vliegtuig

De Amerikaanse president heeft zijn Air Force One, koning Filip z’n geleasde Airbus 330, en sinds vandaag beschikken de Rode Duivels ook over hun eigen vliegtuig. Het wordt vanmiddag voor het eerst voorgesteld als de Duivels naar Kroatië zullen vliegen. Bondscoach Marc Wilmots liet het vorige vrijdag al weten via zijn nieuwe Twitter-account: ‘Schets gezien […]

De Amerikaanse president heeft zijn Air Force One, koning Filip z’n geleasde Airbus 330, en sinds vandaag beschikken de Rode Duivels ook over hun eigen vliegtuig. Het wordt vanmiddag voor het eerst voorgesteld als de Duivels naar Kroatië zullen vliegen. Bondscoach Marc Wilmots liet het vorige vrijdag al weten via zijn nieuwe Twitter-account: ‘Schets gezien van het Belgische getinte vliegtuig voor Zagreb. Knap!’. Die schetst – een voetbal die via de neus van het vliegtuig naar de staart wordt getrapt – werd gisteren werkelijkheid. En uw krant mocht er bij zijn. In de onderhoudshangar van Brussels Airlines op Zaventem. Vijf mannen hebben er gisteren acht uur lang de reuzesticker aangebracht. Centimeter voor centimeter. “Ik ben er best trots op”, zegt Frederic Gerdom, de grafische ontwerper die voor Brussels Airlines werkt. “Het is een hele uitdaging om zo’n afbeelding op een vliegtuig te krijgen. Er zijn bepaalde delen, zoals de nooduitgangen en de raampjes van de passagiers, waar je geen sticker op mag aanbrengen. Voor de veiligheid.” Het vliegtuig zal de Rode Duivels vandaag naar Kroatië brengen, voor de belangrijke kwalificatiewedstrijd. De Belgen kunnen zich voor het eerst in 12 jaar plaatsen voor het WK in Brazilië.

Tomorrowland

Het idee voor het Rode Duivels-vliegtuig komt van de voetbalbond zelf. Twee weken geleden kreeg Brussels Airlines een telefoontje. “De Rode Duivels zijn voor hun oefenmatch in de VS al met ons naar New York gevlogen”, legt woordvoerster Kim Daenen uit. “Ze waren heel erg tevreden en ze wilden een samenwerking op poten te zetten.”

Brussels Airlines pakte eerder dit jaar al uit met een Tomorrowland-vliegtuig uit. Bedoeling is dat het Rode Duivels-vliegtuig minstens een maand met het logo blijft rondvliegen.

WIM BRILLOUET

Reacties

wpDiscuz