'Rode lantaarn' Boeckmans wil einde maken aan bizarre reeks Sport
'Rode lantaarn' Boeckmans wil einde maken aan bizarre reeks
Sport

'Rode lantaarn' Boeckmans wil einde maken aan bizarre reeks

Kris Boeckmans realiseerde de voorbije twaalf maanden een enigszins bizar rijtje resultaten in topwedstrijden. Een reeks die hij liever geen verlengstuk wil geven.

Boeckmans werd in Parijs-Roubaix vorig jaar als 113e en laatste afgevlagd. Buiten tijd weliswaar, maar het werd zo officieel geregistreerd. Vorige maand in Milaan-Sanremo bereikte hij totaal verkleumd in zijn eentje Sanremo, ver na alle anderen. In de uitslag werd hij niet opgenomen maar na hem bereikte niemand meer de streep. En wie eindigde er zondag in de Ronde van Vlaanderen als 115e en laatste op 13'35 van winnaar Cancellara? Juist: Kris Boeckmans.

"Ik was er me niet meteen van bewust, maar als je het zo op een rijtje zet, is het inderdaad geen alledaagse reeks", zegt de renner van Vacansoleil-DCM. "Ik kan je wel verzekeren dat ik het niet met opzet gedaan heb. Een samenloop van omstandigheden, zeker?"

"In Parijs-Roubaix vorig jaar was ik betrokken bij een massale valpartij waardoor ik helemaal achterop geraakte. Vorige zondag in de Ronde verzeilde ik na heel wat pech in een ruime groep. Wist ik veel dat het de laatste was. Spurten voor een zoveelste plaats doe je niet. Ik heb me gewoon laten uitbollen en eindigde daardoor zonder dat ik het me realiseerde als laatste."

"Maar wat mij betreft, mag het hier stoppen. Genoeg leergeld betaald. Vanaf nu mag je mijn naam niet meer eerst zien staan als je achteraan begint", zegt de Antwerpenaar.

KLE

Foto GMAX

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties