Roger Federer voor eerst in tien jaar uit top vier wereldranglijst Sport
Roger Federer voor eerst in tien jaar uit top vier wereldranglijst
Sport

Roger Federer voor eerst in tien jaar uit top vier wereldranglijst

Roger Federer behoort voor het eerst in tien jaar niet langer tot de top vier van de ATP-ranking. De Zwitser, die op Wimbledon niet verder raakte dan de tweede ronde, zakt van de derde naar de vijfde plaats.

De zege van de Schot Andy Murray tegen Novak Djokovic in de Wimbledon-finale heeft niets veranderd aan de ranking van beide spelers. De Serviër blijft 's werelds nummer een, Murray behoudt zijn tweede plaats.

De Spanjaard David Ferrer klimt van de vierde naar de derde plaats, zijn landgenoot Nadal van plaats 5 naar plaats 4. De Argentijn Juan Martin Del Potro, halvefinalist in Londen, wint een rang en staat 7e. Jerzy Janowicz, de eerste Pool die op Wimbledon de laatste vier bereikte, stijgt van de 22e naar de 17e plaats.

Belgen

David Goffin staat voor het eerst sinds mei 2012 niet langer in de top 100. De Luikenaar werd op Wimbledon in de eerste ronde uitgeschakeld en is nu terug te vinden op de 107e plaats.

Er blijft zo met Xavier Malisse nog maar een Belg over in de top 100. De Kortrijkzaan, die op het heilige gras in Londen in de eerste ronde kansloos verloor tegen de Spanjaard Fernando Verdasco, gaat 27 plaatsen achteruit en staat 88e.

Steve Darcis, die Wimbledon geblesseerd moest verlaten na zijn stunt in de eerste ronde tegen de Spanjaard Rafael Nadal, klimt van de 135e naar de 130e plaats. Ook Olivier Rochus, 138e, wint vijf plaatsen.

Belga Foto Reuters

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties