Roland Duchâtelet nu ook eigenaar van Spaanse club Sport
Roland Duchâtelet nu ook eigenaar van Spaanse club
Sport

Roland Duchâtelet nu ook eigenaar van Spaanse club

Standard-voorzitter Roland Duchâtelet wordt hoofdaandeelhouder van de Spaanse tweedeklasser Alcorcon. Dat deelde de Madrileense club vrijdag mee. Volgens de club moeten alleen nog enkele details geregeld worden om de overdracht officieel te maken. "Deze operatie versterkt de toekomstplannen van de club", luidt het.

Alcorcon is momenteel 16 op 22 in de Spaanse tweede divisie. Donderdag won de club met 1-0 van eersteklasser Espanyol Barcelona in zijn heenwedstrijd van de achtste finales van de Spaanse beker. De winnaar van dat duel komt in de kwartfinales tegen Real Madrid uit.

De 67-jarige Duchâtelet nam de voorbije weken al de Engelse tweedeklasser Charlton Athletic en de Duitse vierdeklasser Carl Zeiss Jena over. Zijn zoon Roderick is hoofdaandeelhouder van de Hongaarse eersteklasser Ujpest Dosza en zijn levensgezellin Marijke Höfte is eigenaar van tweedeklasser Sint-Truiden, waar Duchâtelet voorzitter was, voor hij in 2011 Standard overnam.

Belga Foto Tom Palmaers

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties