Ronaldinho verkiest Atlético Mineiro boven Besiktas Sport
Ronaldinho verkiest Atlético Mineiro boven Besiktas
Sport

Ronaldinho verkiest Atlético Mineiro boven Besiktas

Voetbalvedette Ronaldinho heeft zijn contract bij het Braziliaanse Atlético Mineiro verlengd. Dat kondigde de voorzitter van de club donderdag aan via Twitter.

"Contractverlenging!", kon voorzitter Alexandre Kalil zijn vreugde niet verbergen op de sociaalnetwerksite Twitter. Voor hoe lang de Braziliaan bijtekende is nog niet bekend. De dribbelkont werd eind vorige maand nog uitgeroepen tot Zuid-Amerikaans voetballer van het jaar. Hij hielp Mineiro vorig seizoen voor het eerst in de clubgeschiedenis aan de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse versie van de Champions League.

Er komt zo een einde aan de wekenlange speculatie rond de toekomst van de Gouden Bal van 2005. Twee dagen geleden werd door bepaalde media nog het gerucht verspreid dat Ronaldinho rond was met de Turkse club Besiktas, voor een contract tot 2016.

Ronaldinho is intussen 33 jaar oud. Hij begon zijn carrière in eigen land bij Grêmio, alvorens in 2001 naar Europa te verkassen. Het Franse PSG lanceerde hem, Barcelona nam hem over in 2003. Bij de Catalanen was Ronaldinho het succesvolst, hij won er tweemaal de Primera División en eenmaal de Champions League. In 2008 verkaste hij naar AC Milan, maar hij hervond er nooit meer zijn oude niveau. Vanaf 2011 ging Ronaldinho 'uitbollen' in eigen land, bij Flamengo. In 2012 nam Atlético Mineiro hem over.

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties