Ronaldo sneller dan beste Belgische spurter (video) Sport
Ronaldo sneller dan beste Belgische spurter (video)
Sport

Ronaldo sneller dan beste Belgische spurter (video)

Thibaut Courtois stond erbij en keek er zaterdagavond naar. In de derby Real-Atletico Madrid van zaterdag scoorde Cristiano Ronaldo niet alleen tegen Courtois, hij zette ook nog eens een onwaarschijnlijke spurt neer. Na een aanval van Atletico vertrok Ronaldo van op de eigen doellijn om luttele seconden later aan de overkant een bal op de paal te schieten. In tien seconden stak Ronaldo het hele veld over en liep hij 95 meter. De Portugees haalde daarbij een gemiddelde snelheid van 33 kilometer uur.

Volgens kenners zet je met die snelheid en met spikes op de piste een tijd neer van 10,40 seconden. Ter vergelijking: het wereldrecord op de 100 meter staat met 9,58 seconden op naam van Usain Bolt die toen een gemiddelde snelheid haalde van 38,11 km per uur. Met die 10,40 seconden zou Ronaldo in ons land tot de absolute sprinttop behoren.

De beste jaarprestatie is van Julien Watrin met 10,47 seconden. Het Belgisch record staat nog altijd op naam van Ronald Desruelles die in 1985 over de 100 meter 10,02 seconden liep. Wat de prestatie van Cristiano Ronaldo nog uitzonderlijker maakt is, dat hij zijn spurt na 77 minuten wedstrijd trok.

Cristiano Ronaldo sprint in Real Madrid vs... door Ronaldo7dotNET

LMa Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties